20 Μαΐου, 2024

Στέλλα Αρχοντάκη: Πολύ καλή ενέργεια, το ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια

Ήδη η συνεργασία αναδόχου που έχει αναλάβει το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο της Δημοτικής ενότητας Ηρακλείου με το δήμο Ηρακλείου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προχθές την 1η Φεβρουαρίου είχαμε τη δεύτερη συνάντηση στην οποία μετείχε και ο δήμαρχος.
Στη δεύτερη συνάντηση ο κύριος δήμαρχος πολύ καλά ενημερωμένος έθεσε θέματα που απασχολούν την πολεοδομική ενότητα Ηρακλείου και που πρέπει να ληφθούν υπόψη από το μελετητικό γραφείο.
Μεταξύ αυτών ήταν και η έκταση του αεροδρομίου που παρακάλεσε να ληφθεί υπόψιν χώρος για κοινωνική κατοικία και μεταφορά συντελεστή δόμησης.

Επίσης για την παράκαμψη του ΒΟΑΚ να μην κόβει την πόλη όπου αίτημα του δήμου Ηρακλείου για τις διάφορες οικιστικές ενότητες να έχουμε επέκταση των οικισμών το πολιτιστικό απόθεμα και όλα εν πάση περιπτώσει τα θέματα για τα οποία είχαμε ενταχθεί σε αυτή τη διαδικασία της Μελέτης του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου/

Εγώ θέλω να επισημάνω τονίζει η κ. Αρχοντάκη ότι αυτή είναι μία πολύ καλή ενέργεια, το ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια σε ολόκληρη τη δημοτική ενότητα, γιατί έτσι δημιουργείται ένα ενιαίο σύνολο χωροταξίας, δηλαδή όλες οι παράμετροι που απασχολούν μία πολεοδομική ενότητα, οι οικισμοί, τα σχέδια πόλεων, οι επεκτάσεις, οι οριοθετήσεις ρεμάτων, το οδικό δίκτυο, χώροι υποδοχής, οι εκτάσεις υποδοχής του συντελεστή δόμησης και μέσα από αυτά την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών και άλλων ιδιοτήτων, που έχει ο Δήμος.

Δείτε αναλυτικά την δήλωση της κ. Αρχοντάκη