4 Μαρτίου, 2024

Στέφανος Κασσελάκης: Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο STAR

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του STAR και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων, να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Μητσοτάκης εργαλειοποίησε το όνομά μου»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εργαλειοποίησε το όνομά του για να αρνηθεί το αίτημα για την παρενθεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ.

Το νομοσχέδιο είναι ατελές. Δεν έχουμε δει ακόμα μια λέξη από αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να σημειώσω ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα. Στη συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη μου είπε ότι θα το φέρει μέσα στην τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη δική του πρόταση νόμου και τώρα ξαφνικά το φέρνει εκείνος. Τουλάχιστον επιτέλους φέρνει κάτι.

Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μια φρασεολογία για τις παρένθετες που δεν τον τιμά. Δείχνει μια μικροπρέπεια που δεν τον τιμά. Εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει την πρότασή του στο ακροδεξιό εσωκομματικό του ακροατήριο, ας είναι. Ό,τι έχω πει στο ζήτημα δεν είναι εγωιστικό. Εγώ θέλω οι χιλιάδες οικογένειες που βασίζονται σε μια αλλαγή, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους. Δεν είναι εγωιστικό αυτό».

«Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα διεκδίκησε μέρος της… πατρότητας του νομοσχεδίου, λέγοντας πως το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στο κόμμα του.

«Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Έχω ζητήσει από την ΚΟ μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε και ο ίδιος και το Πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους».

Πηγή: newsit.gr