4 Μαρτίου, 2024

ΣταύροςΤζεδάκης: Θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για τα προβλήματα της αλιείας στη Κρήτη (vid)

Εκπρόσωποι των Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων από όλες της Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, εκπρόσωποι από τα Λιμενικά Σώματα και Λιμενικά Ταμεία της Κρήτης, εκπρόσωπος από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η Γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Παραρτήματος Κρήτης (ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ), υπηρεσιακά στελέχη της περιφέρειας Κρήτης και από τα τέσσερα τμήματα αλιείας.συμμετείχαν χθες στη 1η Συνάντηση του Συμβουλίου Αλιείας,

Ο κ. Τζεδάκης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στο «Συμβούλιο Αλιείας» όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα του κλάδου ανά Περιφερειακή Ενότητα και τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις που πρόκειται να κατατεθούν στην πολιτική ηγεσία.

Όπως ανέφερε, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τζεδάκης «μετά από τη σημερινή διαβούλευση, θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για τα προβλήματα της αλιείας στη Κρήτη. Συζητήσαμε εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αλιέων και δίνουμε σήμερα το μήνυμα από την Περιφέρεια, ότι, η αλιεία είναι εξίσου δυναμικό επάγγελμα, το οποίο πρέπει να δούμε ποιες προτάσεις και διεκδικήσεις θα μπορεί να είναι βιώσιμο και οι νέοι αλιείς να μπορούν να εισέλθουν στο επάγγελμα. Τα κυρίαρχα προβλήματα του κλάδου είναι τα εισβολικά είδη, θέματα φορολογίας, ζητήματα με τους νέους αλιείς όπως επίσης η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, της ερασιτεχνικής αλιείας αλλά και τα πλωτά αλιευτικά πάρκα. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο διεκδικούμε από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία».

Δείτε το Βίντεο:
youtu.be/sw5MVwI8VAo

poo.gr