27 Απριλίου, 2024

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ευλογημένος τόπος η Πιερία, με ισχυρές πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις και παγκόσμιο brand name τον Όλυμπο»

Στην καταγραφή και ιεράρχηση των ζητημάτων που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προχώρησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 πραγματοποίησε ολοήμερη περιοδεία και είχε διαδοχικές επαφές με αυτοδιοικητικούς, θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς.
Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα με πολλές συναντήσεις και συσκέψεις, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε κατά σειρά τους Δήμους Πύδνας-Κολιδρού, Δίου Ολύμπου και Κατερίνης όπου είχε συνεργασία με τους Δημάρχους κ. Χρήστο Κομπατσιάρη, κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο, κ. Γιάννη Ντούμο και τους συνεργάτες τους, αντίστοιχα.
Ακολούθως επισκέφθηκε την Αντιπεριφέρεια Πιερίας όπου ενημερώθηκε διεξοδικά για σειρά θεμάτων από την Αντιπεριφερειάρχη κα. Σοφία Μαυρίδου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου ενημερώθηκε για το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας από τον Διοικητή κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου και στελέχη του Νοσοκομείου, το Επιμελητήριο Πιερίας, όπου τον καλωσόρισε ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και τον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών "Βενιαμίν".
Κατά την παρουσία του στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο κ. Κωνσταντινίδης επισκέφθηκε τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, όπου παρουσία του Προέδρου κ. Χαράλαμπου Μπρουσκέλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κομματικού οργάνου παρουσία μελών του.
Στις δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε ότι προτεραιότητα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αξιοποιηθούν όλες οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας και πως μέσα από τον κύκλο των περιοδειών που πραγματοποιεί, επιδιώκεται να προωθούνται τα προτάγματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σημείωσε ότι «είναι ένας ευλογημένος τόπος, με ισχυρές πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις και ένα τεράστιο brand name, τον Όλυμπο», προσθέτοντας ότι το Υφυπουργείο βρίσκεται ενεργά στο πλευρό των εκπροσώπων της, στηρίζοντας τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τις αναπτυξιακές και επενδυτικές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας. «Ο πήχης των απαιτήσεων είναι ψηλά και θέλουμε να παραμείνει ψηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Περιγράφοντας το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Μακεδονίας και της Θράκης και κατ’ επέκταση της χώρας, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι «από τον Ιούλιο του 2019 η Ελλάδα εκπέμπει σταθερότητα, μεταρρυθμιστική ορμή και εξυγιαίνεται, χάρη στις καινοτόμες αλλαγές που προχωρά ο Πρωθυπουργός και αφορούν την κοινωνία».
Ακόμη, αναφέρθηκε στην αξία που έχει για την πρόοδο της χώρας η διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, αλλά και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το ρεαλιστικό πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση. «Όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αναζητούν τα πρόσωπα που μπορούν να κερδίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμείς έχουμε και καταθέτουμε πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» παρατήρησε.
Τέλος, κάνοντας ειδική αναφορά στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «επί μισό αιώνα η ΝΔ υπηρετεί την πατρίδα και το εθνικό συμφέρον και συνεχίζει να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Γι΄ αυτό αποτελεί την πιο ισχυρή και πρωτοπόρα πολιτική δύναμη στη χώρα».