28 Μαρτίου, 2024

Στ. Αρναουτάκης: «στόχος η Κρήτη να είναι περιφέρεια πρότυπο στην Μεσόγειο και την Ευρώπη»

Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Κρήτης στην εκδήλωση παρουσίασης του αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς της κυβέρνησης

«Ο δικός μας σχεδιασμός για την Κρήτη του 2030 περιγράφει μια Κρήτη δυναμική, βιώσιμη, ευφυή. Με κοινές αξίες και κοινωνική συνοχή. Δημιουργική, με ξεχωριστή ταυτότητα και αυτοπεποίθηση», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το Δημαρχείο Ηρακλείου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργούς της κυβέρνησης του αναπτυξιακού προγράμματος για την Κρήτη στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου που θα διαρκέσει έως το 2030.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα έργα, υποδομές και τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης σημειώνοντας πως με την ολοκλήρωση της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, έχουν υλοποιηθεί σημαντικότατες αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε όλο το νησί.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπενθύμισε ότι «η Κρήτη, ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος, πρώτη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Τη δεδομένη μάλιστα χρονική στιγμή ο προϋπολογισμός βρίσκεται στη φάση της τελικής απορρόφησης».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην αναφορά του στο όραμα και το στρατηγικό
Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης υπογράμμισε πως: «Το έργο που επιτελούμε στην Περιφέρεια Κρήτης είναι αποτέλεσμα συνεισφοράς πολλών ανθρώπων. Με τη βεβαιότητα ότι οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν, δουλεύουμε στο παρόν, οραματιζόμενοι το μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο η Κρήτη θα είναι μια περιφέρεια πρότυπο στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Μια Περιφέρεια με ένα νέο Διεθνές Αεροδρόμιο που θα την καθιστά κόμβο στον τομέα των αερομεταφορών, ένα νησί με ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, ένα νησί ενεργειακό φάρο της Μεσογείου. Ένας τόπος βιώσιμης και ποιοτικής ανάπτυξης για όλους τους Κρητικούς», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε ως κορυφαίο επίτευγμα της Περιφερειακής Αρχής την ενότητα και τον συγκρητισμό. «Ο συγκρητισμός που έχουμε πετύχει ως Περιφέρεια Κρήτης από το ένα άκρο έως το άλλο του νησιού, θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό μας επίτευγμα».