29 Απριλίου, 2024

Σούπερ Λιγκ 2: Στη Βουλή οι φάκελοι της UEFA για τρία παιχνίδια που ελέγχονται ως ύποπτα

Στη Βουλή φάκελοι της UEFA με αγώνες της Σούπερ Λιγκ 2 που ελέγχονται ως «ύποπτοι».

Συγκεκριμένα στα χέρια της Eπιτροπής Μορφωτικών Yποθέσεων της Βουλής βρίσκονται φάκελοι της UEFA με τρία παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ 2, που «ελέγχονται ως ύποπτα» όσον αφορά τον στοιχηματισμό.

Ενημερώνοντας σχετικά τους βουλευτές, ο πρόεδρος της επιτροπής Χρ. Κέλλας είπε ότι, «έχουν διαβιβαστεί οι φάκελοι από τρία παιχνίδια, που έχει στείλει η UEFA στην ΕΠΟ, τα οποία ελέγχονται ως ύποπτα. Είναι τρία παιχνίδια, ένα της 14ης Φεβρουαρίου 2024, ένα της 21ης Φεβρουαρίου του 2024 και ένα της 25ης Φεβρουαρίου 2024, της Super League – 2».

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές πρόκειται για τους αγώνες Νίκη Βόλου – Αιολικός, Νίκη Βόλου – Απόλλων Πόντου και Απόλλων Πόντου – Μακεδονικός, αντίστοιχα.

Κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση

Όπως έγραψε το ieidiseis το πρωί, η δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, βρίσκεται στα χέρια του ποδοσφαιρικού και αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου.

Ένα χρόνο μετά την έρευνα, για την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία στον ποδοσφαιρικό και αθλητικό εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος την είχε ξεκινήσει.

Η έρευνα αφορά κυρίως παιχνίδια της SL2, αλλά και της SL1, όπως προέκυψε από συνομιλίες των εμπλεκομένων, οι οποίοι παρακολουθούνταν και καταγράφονταν επί μήνες.

Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από την κατάσχεση των σκληρών δίσκων των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων, των εμπλεκομένων προσώπων, στα σπίτια και στα γραφεία των οποίων έγινε έφοδος προ μηνών.

Η δικογραφία με τις «καυτές» συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν «ηχηρή» εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ, ήταν το έναυσμα, με το οποίο είχε δοθεί παραγγελία από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να εισβάλλει προ μηνών σε σπίτια και επιχειρήσεις εμπλεκομένων, για να συλλέξει αποδεικτικό υλικό, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια στην Αυστρία και επεκτάθηκε σε πέντε ακόμη χώρες της Ευρώπης, όπου υπήρχαν ομάδες, που εμπλέκονταν στο κύκλωμα.

madata.gr