19 Απριλίου, 2024

Σωκράτης Βαρδάκης: «Να στελεχωθεί επαρκώς ο 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός Λιμένα Ηρακλείου»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός Λιμένα Ηρακλείου, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το υπόμνημα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης (μέλος Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.).
Στο σχετικό υπόμνημα εκφράζεται η δυσαρέσκεια του προσωπικού για τις πρωτοφανείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι Πλοηγοί Κυβερνήτες του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένα Ηρακλείου, οδηγώντας σε απόγνωση τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Ειδικότερα, εδώ και 8 μήνες εργάζονται αρκετά παραπάνω 24ωρα το μήνα από ότι προβλέπεται για όλους τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν ούτε ανάπαυση (ρεπό), αλλά ούτε και τις προβλεπόμενες ημέρες άδειας. Δυστυχώς, λύση δεν δόθηκε ούτε κατά τις πρόσφατες μεταθέσεις των Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων, ενώ ακόμα αναμένεται η υλοποίηση των μετατάξεων.
Για τους λόγους αυτούς η Ένωση αιτείται την άμεση ενίσχυση με προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένα Ηρακλείου με μεταθέσεις και νέες τοποθετήσεις των μετατασσομένων Αξιωματικών Πλοηγών Κυβερνητών και Αξιωματικών Πλοηγών Μηχανικών το συντομότερο δυνατό, καθώς και μάχιμων πυροσβεστών ούτως ώστε να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στο πλοίο.

«Είναι άμεση η ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την επαρκή στελέχωση του Σταθμού. Το προσωπικό έχει φτάσει στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξάντλησης, με επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα εκτέλεσης του επιχειρησιακού του καθήκοντος, ενώ τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.
Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση του υπομνήματος και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί για την απαραίτητη στελέχωση του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένα Ηρακλείου.