16 Οκτωβρίου, 2024

“Σκοτεινή” η αιτία θανάτου του Μπάλντοκ – Παρουσία κι άλλου ατόμου στο σπίτι του 31χρονου ποδοσφαιριστή εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Παρουσία άλλου ατόμου στην κατοικία του Τζορτζ Μπάλντοκ, στην οδό Διαδόχου Παύλου, φέρεται να διαπιστώνεται από την αρχική έρευνα των αρχών. Η αναχώρηση του, φαίνεται να καταγράφεται αρκετά πριν από τον εκτιμώμενο χρόνο θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού που εντοπίστηκε στην πισίνα του σπιτιού στις 22:15 το βράδυ της Τετάρτης. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν εντοπίσει ευρήματα στην κατοικία, τα οποία θα εξεταστεί αν συνδέονται με τις συνθήκες θανάτου.

 
Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα του Μπάλντοκ, εντοπίζει περίεργο εύρημα στην καρδιά του διεθνούς ποδοσφαιριστή, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν υπήρχε εκ γενετής. Η πρώτη εικόνα που προκύπτει από τη νεκροτομή, δείχνει πνιγμό εντός ύδατος, όμως αναμένονται τα αποτελέσματα τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην καρδιά ή άλλο παθολογικό αίτιο, όπως επίσης αν ο 31 ετών ποδοσφαιριστής είχε λάβει ουσίες. Κατά την εξέταση, εντοπίστηκαν φυσαλίδες και αφρός σε στόμα και λάρυγγα, καθώς και ποσότητα νερού και αφρού στα πνευμόνια.
 
Σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία, οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν το άτομο που βρισκόταν με τον Μπάλντοκ πριν χάσει τη ζωή του, ενώ παράλληλα γίνεται εξερεύνηση στο κινητό του τηλέφωνο. Η τελευταία επικοινωνία, φαίνεται να καταγράφεται λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, περίπου μία ώρα πριν την εκτιμώμενη ώρα θανάτου, όταν ο ποδοσφαιριστής, έστειλε SMS σε έναν συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό.
 
Τον Τζορτζ Μπάλντοκ εντόπισε αναίσθητο, βυθισμένο μέσα στην πισίνα λίγο μετά τις 22:20 το βράδυ της Τετάρτης, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας. Η σύζυγος του ποδοσφαιριστή, τον είχε καλέσει ανήσυχη από την Αγγλία όπου ζει μόνιμα, καθώς ο διεθνής μπακ, δεν έδινε για ώρες σημάδια ζωής. Μάλιστα ήταν η μέρα που ο γιος τους είχε γενέθλια. Όταν ο ιδιοκτήτης εντόπισε τον Μπάλντοκ, ενημέρωσε τον μεσίτη της κατοικίας που είχε επικοινωνία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ κάλεσε άμεσα ΕΚΑΒ και Αστυνομία.
 
Ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ, ήταν εκείνος που βούτηξε μέσα στον βυθό της πισίνας και ανέσυρε τον αθλητή, επιχειρώντας στη συνέχεια να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Λίγα λεπτά αργότερα, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, διαπίστωσε το θάνατο του. “Έβγαζε αφρούς από τα στόμα”, αναφέρει ο αστυνομικός, περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρυσε όταν ανέσυρε τον άτυχο ποδοσφαιριστή.