20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σήμερα ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος τα σχολεία όλης της χώρας

Σήμερα με 11 στο σύνολο αλλαγές χτυπά το κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία τους για να ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος. Η πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους θα ξεκινήσει με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ οι μαθητές θα παραλάβουν και τα βιβλία τους.

Για το σχολικό έτος 2024-2025 έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα 10.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα από το 2019 έως σήμερα το διδακτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων να έχει ενισχυθεί με περισσότερους από 37.500 δασκάλους και καθηγητές.

Οι μαθητές καλούνται να έχουν μετά από αυστηρές συστάσεις της κυβέρνησης τα κινητά τους τηλέφωνα στις τσάντες ενώ παράλληλα τη φετινή χρονιά εγκαινιάζεται η επισκόπηση των νέων μέσων διδασκαλίας. Οι πιλοτικές ζωντανές παραδόσεις του δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου θα κάνουν πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία το σκέλος των ασύγχρονων ενισχυτικών παραδόσεων για όλους τους μαθητές, σε πρώτη φάση για τα μαθήματα της νεοελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν αναρτηθεί 2.500 εύληπτα, συνοπτικά βίντεο για 47 μαθήματα που διδάσκονται από την Ε’ Δημοτικού έως και τη Β’ Λυκείου, συν υλικό για την ιστορία και τα μαθηματικά της Γ’ Λυκείου.