2 Μαΐου, 2024

Σήκωσε την κούπα για 6η φορά η Σεβίλλη

Σε έναν υπέροχο τελικό η Σεβίλλη κατάφερε να κατακτήσει το Europa League, καθώς επικράτησε με 3-2 της Ίντερ.

Η Ίντερ προηγήθηκε με πέναλτι του Λουκάκου στο 4΄, με τον Ντε Γιόνγκ στην συνέχεια να φέρνει τούμπα την αναμέτρηση, καθώς στο 12΄ έκανε το 1-1 με κεφαλιά ενώ με τον ίδιο τρόπο έκανε το 2-1 στο 33΄, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάβας.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ιταλοί είχαν την απάντηση με την κεφαλιά του Γοδίν, να καταλήγει στα δίχτυα, κάνοντας το 2-2 σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ισοροπημένο, με την Σεβίλλη να προσπαθεί δημιουργείσει με τον Σούσο.

Στο 74΄ άλλαξαν οι ισορροπίες της αναμέτρησης με τον Ντιέγκο Κάρλος να χαρίζει το τρόπαιο στους Ισπανούς, με το ανάποδο του ψαλίδι να κοντράρει στον Λουκάκου και εκείνη να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Χαντάνοβιτς.

Στο 82΄ η Ίντερ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Αλέξις να πλασάρει σε κενή εστία, αλλά ο Κουντέ από το πουθενά έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στην συνέχεια οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν κάνουν κάτι με αποτέλεσμα το τρόπαιο του Europa League, να καταλήγει για 6η φορά στα χέρια της Σεβίλλης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σεβίλλη (Ζουλέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος (85΄ Γκούντελι), Ρεγκιλόν, Μπανέγκα, Φερνάντο, Τζόρνταν, Σούσο (77΄ Βάσκες), Οκάμπος, Ντε Γιονγκ (85΄ Εν Νεσιρί)

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γοδίν (90΄ Καντρέβα), Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντ΄ Αμπρόζιο (78΄ Μόουζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι (78΄ Έρικσεν), Γιάνγκ, Λουκάκου, Μαρτίνες (78΄ Σάντσες)