22 Οκτωβρίου, 2024

Σέβη Βολουδάκη: Η ψηφιακή διασύνδεση του ΑΣΕΠ επιταχύνει τις διαδικασίες προσλήψεων

Τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, την αύξηση μοριοδότησης της εντοπιότητας αλλά και την τροπολογία για το safe youth και την περαιτέρω διευκόλυνση των μεταγραφών φοιτητών τρίτεκνων και πολυτέκνων οικογενειών επικρότησε η βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ Σέβη Βολουδάκη. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως οι προωθούμενες διατάξεις έρχονται να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσλήψεων, αντιμετωπίζοντας χρονιές παθογένειες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

 
Η κυρία Βολουδάκη εστίασε στον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ με τη διασύνδεσή του με όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά μητρώα του Δημοσίου και των πανεπιστημίων για την ταχύτερη εξέταση των φακέλων, όπως επίσης και με τη μόνιμη ψηφιακή θυρίδα για κάθε υποψήφιο που θα περιέχει τα διασταυρωμένα στοιχεία του. Ακόμη, η βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς και στις διατάξεις για την προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εντοπιότητας που αφορούν τις προσλήψεις σε νησιωτικούς, ορεινούς και ηπειρωτικούς δήμους της χώρας, όπως τα Χανιά.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα κίνητρα που παρέχονται, προκειμένου να μένουν οι νέοι στον τόπο καταγωγής τους, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και οικονομία και παράλληλα να καλύπτονται κρίσιμα κενά των δημόσιων δομών. Κλείνοντας, η κ. Βολουδάκη τόνισε ότι με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους δημόσιους υπαλλήλους, ιδίως εκείνους, που με την αποδοτικότητα και την παραγωγή τους βελτιώνουν την καθημερινότητα των υπόλοιπων συμπολιτών τους.