17 Οκτωβρίου, 2024

Σέρρες: Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι που πιάστηκαν στα χέρια στο Δημοτικό Συμβούλιο – Η δήλωση της Δημάρχου

Ρινγκ θύμισε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών, όταν δύο αντιδήμαρχοι μετά από έντονη λεκτική αντιπαράθεση ήρθαν στα χέρια. Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση τρίτων προκειμένου να μην ξεφύγουν τα πράγματα ενώ όπως έγινε γνωστό, οι δύο αντιδήμαρχοι μετά τον καβγά παραιτήθηκαν από το αξίωμά τους.

Η ένταση, ξεκίνησε όταν οι δύο εμπλεκόμενοι αντάλλαξαν κατηγορίες αναφορικά με την διαχείριση μηχανημάτων και την κατανομή των έργων σε διάφορες περιοχές. H ένταση κορυφώθηκε όταν οι δύο αντιδήμαρχοι άφησαν τις λέξεις και… πιάστηκαν στα χέρια, με άλλους παρευρισκόμενους να επεμβαίνουν για να τους χωρίσουν.
 
Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι – “Ζήτω μια ειλικρινή συγγνώμη για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό”, λέει η δήμαρχος
Σε δήλωσή της η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, κάνει λόγο για ένα απαράδεκτο περιστατικό που αμαυρώνει την εικόνα του Δήμου ενώ όπως γνωστοποιεί, οι δύο εμπλεκόμενοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, τις οποίες και έκανε αποδεκτές.
 
Η δήλωση της Δημάρχου έχει ως εξής:
 
«Το χθεσινό απαράδεκτο περιστατικό δημόσιας αντιδικίας μεταξύ δύο αντιδημάρχων δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το ήθος και την αξιακή στάση της σημερινής δημοτικής αρχής. Δεν εκπροσωπεί ούτε τον χαρακτήρα και το ήθος των δύο εμπλεκομένων, αλλά και τη διαχρονική τους πορεία στα κοινά και την καθημερινή προσφορά τους στο έργο του Δήμου Σερρών, η οποία κατά κοινή ομολογία είναι πολύ θετική.
 
Είναι κάτι που και οι ίδιοι αντιλήφθηκαν και γι’ αυτό, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευθιξία τους και ζητώντας συγγνώμη από τον Σερραϊκό λαό, μου υπέβαλαν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις ευθύνης αντιδημάρχων που κατέχουν, τις οποίες και έκανα αποδέκτες. Προσωπικά, δεν πρόκειται να επιτρέψω να υπάρχουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά. Παλεύω διαχρονικά για τον πολιτικό πολιτισμό και για την εξάλειψη της τοξικότητας στο δημόσιο λόγο.
 
Ζήτω μια ειλικρινή συγγνώμη από τις Σερραίες και τους Σερραίους για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό.
 
Κανείς δεν δικαιούται να αμαυρώνει την εικόνα του Δήμου και να θολώνει το έργο που με τόσο κόπο και σκληρό αγώνα επιτελεί η Δημοτική Αρχή.
 
Μαθαίνουμε, διορθώνουμε, προχωράμε. Και δεν σταματάμε ποτέ να δουλεύουμε για το καλό του τόπου και μόνο.»