19 Απριλίου, 2024

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και νίκης η εκδήλωση προς τιμήν της Γεωργίας (Γωγώ) Μηλάκη

Ιδιαιτέρως συγκινησιακό ήταν το κλίμα της εκδήλωσης που οργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου προς τιμήν της υποψήφιας βουλευτή νομού Ηρακλείου της ΝΔ, Γεωργίας (Γωγώ) Μηλάκη στο «Παγοποιείο», από ασθενείς της στους οποίους έχει σταθεί και έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια ως γιατρός Ογκολόγος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ασθενείς της Γεωργίας (Γωγώ) Μηλάκη, που έδωσαν τη μάχη με τον καρκίνο και κατάφεραν να βγουν νικητές, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την γιατρό αλλά πάνω από όλα για τον «άνθρωπο» τους όπως αποκαλούν, τη Γεωργία (Γωγώ) Μηλάκη. Μίλησαν για την ενθάρρυνση, την ιατρική και ψυχολογική στήριξη που λάμβαναν και συνεχίζουν να λαμβάνουν, από την «γιατρό της καρδιάς τους», την «γλυκιά και στοργική αυτή παρουσία» που είναι πάντα δίπλα τους με χαμόγελο, και εξειδικευμένες ιατρικές ικανότητες στο κομμάτι της Ογκολογίας, προκειμένου να τους στηρίζει και να τους δίνει δύναμη στη δύσκολη μάχη που δίνουν απέναντί στον πιο απρόβλεπτο εχθρό, τον καρκίνο!
Δείτε το βίντεο:
www.youtube.com/watch

Όλοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου στο κατάμεστο από κόσμο «Παγοποιείο» στο κέντρο του Ηρακλείου. Όπως είπαν, ήταν εκεί για να σταθούν στο πλευρό του ανθρώπου εκείνου που τους έδωσε κουράγιο και δύναμη να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη μάχη που κλήθηκαν να δώσουν στη ζωή τους και για να ανταποδώσουν τα όσα η υποψήφια βουλευτής νομού Ηρακλείου της ΝΔ, Γεωργία (Γωγώ) Μηλάκη έκανε για αυτούς, στηρίζοντάς την και εκείνοι από την πλευρά τους στον νέο δρόμο που χαράζει και στην απόφασή της να είναι υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου.

Οι στιγμές που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν έντονα συγκινησιακές, ειδικά όταν ασθενείς της κ. Μηλάκη, περιέγραψαν την δύσκολη περιπέτειά υγείας που ο καθένας βίωσε, με τους ίδιους ωστόσο να επιφυλάσσουν μια έκπληξη στην «γιατρό της καρδιάς τους» και υποψήφια βουλευτής νομού Ηρακλείου της ΝΔ, Γεωργία (Γωγώ) Μηλάκη, βραβεύοντάς την για το σημαντικό έργο της από τη θέση της ως Ογκολόγος.

Την βράβευση έκανε η κ. Νατάσσα Μπαξεβάνη. Για την γιατρό Γεωργία (Γωγώ) Μηλάκη μίλησαν οι : Σούλα Αντωνογιαννάκη πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖω» παράρτημα Ηρακλείου, ο Κώστας Λουλουδάκης, ο Μιχάλης Ασημιανάκης, η Αθηνά Σφακάκη, η Αγάπη Πετράκη και η Σοφία Φουκαράκη.

Σημειώνεται πως η υποψήφια βουλευτής Γεωργία (Γωγώ) Μηλάκη, είναι Ογκολόγος, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Νάπολης στην Ιταλία και ειδικεύθηκε στην Παθολογική Ογκολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Συμμετείχε ως κλινική ερευνήτρια και υποψήφια διδάκτωρ στη Μονάδα Κλινικών Μελετών της κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ και στο Εργαστήριο Βιολογίας του Καρκίνου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εξειδικεύτηκε στον καρκίνο του μαστού στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Κέντρο του Καρκίνου στο Μιλάνο Ιταλίας, όπου υπηρέτησε ως ερευνήτρια και πανεπιστημιακή υπότροφος. Για τέσσερα έτη εργάστηκε ως Επιμελήτρια στο Ογκολογικό Τμήμα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές, το Ασκληπιείον Κρήτης και την Creta Interclinic. Η ιατρός έχει πλούσιο διδακτικό, συγγραφικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο καθώς και ενεργό συμμετοχή σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια και συνδράμει εθελοντικά σε πρωτοβουλίες στο χώρο της υγείας μέσα από αρκετούς συλλόγους και ΜΚΟ. Τέλος, είναι μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Ογκολογικής Εταιρείας και της Αμερικανικής Ογκολογικής Εταιρείας. Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε δικό της ιδιωτικό ιατρείο.