22 Οκτωβρίου, 2024

Σε εξέλιξη η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ από τον Γεραπετρίτη για τα ελληνοτουρκικά

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Η συνάντηση πραγματοποιείται στην αίθουσα 151 της Βουλής και κατά τη διάρκειά της αναμένεται ο κ. Γεραπετρίτης να παρουσιάσει τις θέσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Τουρκία.

 
Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Αθήνα. Μετά την παρουσίαση των κυβερνητικών θέσεων για τον ελληνοτουρκικό διάλογο, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους γαλάζιους βουλευτές. 

Εκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και την Ντόρα Μπακογιάννη που μετέχουν στη σύσκεψη, τα μέλη της ΝΔ στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτεικών και Άμυνας είναι τα εξής:

Χρήστος Δερμετζόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλάσης, Διαμαντής Γκολιδάκης, Θανάσης Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Καββαδάς, Δημήτρης Καιρίδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Σταύρος Κελέτσης, Λευτέρης Κτιστάκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Θανάσης Λιούτας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Παππάς, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άγγελος Συρίγος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Διονύσης Χατζηδάκης και Μίλτος Χρυσομάλλης.