4 Μαΐου, 2024

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές για τη μετάλλαξη Όμικρον

Στο φόντο της έκθεσης των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα, η ανησυχία είναι μεγάλη σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον και την εικόνα των νοσοκομείων.
Στην επικράτεια η πληρότητα των ΜΕΘ έφτασε το 97%, ενώ δεκάδες είναι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη στα νοσοκομεία της περιφέρειας και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, με τους ειδικούς να φοβούνται για νέο πανδημικό κύμα, καθώς όλα δείχνουν πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι υπερμεταδοτική.

Την ίδια στιγμή παράθυρο για νέα μέτρα άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, πλην του lockdown, ενώ η κυβέρνηση περιμένει πως θα εξελιχθεί η πανδημία τις επόμενες δύο εβδομάδες και τι δεδομένα θα έρθουν από το εξωτερικό.

Βόλτα για ψώνια και εμβολιασμό χωρίς ραντεβού στη Θεσσαλονίκη
Μόνη ασπίδα στην εξάπλωση της πανδημίας, εκτός από την τήρηση των μέτρων προφύλαξης, είναι εμβολιασμοί. Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται προσπάθειες διευκόλυνσης των πολιτών όπως αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη με την κινητή μονάδα εμβολιασμών η οποία έχει εγκατασταθεί για σήμερα σε εμπορικό κέντρο της πόλης και εμβολιάζει πολίτες χωρίς ραντεβού.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία, ωστόσο παρατηρείται μία σταθεροποίηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ.

Το Ιπποκράτειο έκλεισε την εφημερία του σήμερα με 55 εισαγωγές ασθενών, ενώ 20 κρούσματα είναι υπό διερέυνηση.

Ανάρπαστα τα ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών στην Πάτρα
Ξεκίνησαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 48 ραντεβού.

Μάλιστα, η ζήτηση ήταν τέτοια που μέχρι το τέλος του χρόνου δεν υπάρχει ελεύθερο ραντεβού, καθώς οι γονείς έσπευσαν άμεσα για να κλείσουν ραντεβού για τα παιδιά τους.

madata.gr