29 Μαρτίου, 2024

Σε ένα μήνα σταμάτησε να βαδίζει – Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον ψευτογιατρό

 

Ανατριχιαστικές είναι κάποιες από τις νέες καταγγελίες πολιτών που φαίνεται να έπεσαν θύματα του 47χρονου ψευτο-γιατρού Νίκου Κοντοστάθη. Περισσότεροι από 40 πολίτες έχουν επικοινωνήσει με αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, και σταδιακά δίνουν καταθέσεις περιγράφοντας την σοκαριστική απάθεια με την οποία αντιμετώπισε τους ίδιους και τους ασθενείς συγγενείς τους.

"… σε ένα μήνα σταμάτησε να βαδίζει"

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της μητέρας ενός 17χρονου σήμερα αγοριού, που αντιμετώπιζε σοβαρό κινητικό πρόβλημα. To παιδί ακολουθούσε μια συμβατική θεραπεία, αυτός όμως για να μπορέσει να το γιατρέψει έπρεπε να διακοπεί η θεραπεία. Μέσα σε ένα μήνα το παιδί σταμάτησε να βαδίζει. Βάδιζε με δυσκολία. Συνεχώς μου έλεγε στο τηλέφωνο ότι να μην ανησυχώ είναι μεταβατικό στάδιο, το παιδί μετά από αυτό θα περπατήσει περιγράφει η συγκεκριμένη γυναίκα.

Η επαφή τους έγινε όταν το αγόρι ήταν 14 χρόνων, μέσα σε εκκλησία: "Μας παρουσιάστηκε σαν βοτανοθεραπευτής, με συστάσεις από το Άγιο Όρος. Και ότι μπορεί να θεραπεύσει με τις δικές του θεραπείες οποιαδήποτε κατάσταση. Και αυτό που είχαμε εμείς και καρκίνο και τα πάντα. Οι συναντήσεις γινόταν τις Κυριακές στην εκκλησία. Πήγαινα κι εγώ στην εκκλησία και μου έλεγε εντάξει το παιδί θα το βλέπω εδώ, να είσαι και υποχρεωμένη. Θα έρχομαι εγώ εκεί πέρα για να βλέπω το παιδί σου".

Η πικραμένη μητέρα περιγράφει τον χρόνο της "δήθεν" αγωγής και τον τρόπο: "Ήτανε γύρω στα 500 ευρώ όλη αυτή η ιστορία για περίπου ένα χρόνο που κράτησε. Είχε κάποια βότανα που μας έδινε, πολλά αφεψήματα. Ένα διατροφολόγιο με πολλές βιταμίνες. Και είχε κάτι μπουκαλάκια με σταγόνες που αυτές θα κάνανε τη δουλειά. Σε εμάς τότε ήταν βοτανοθεραπευτής. Αυτή ήταν η ιδιότητα που έλεγε. Συγχρόνως βέβαια ήταν αεροπόρος και κάποιες φορές που δεν τον έβρισκα στα τηλέφωνα, στο κινητό του μου έλεγε ότι ήταν σε ειδική αποστολή στην Αμερική".

Η οικογένεια ενός 57χρονου από τη Λαμία, έδωσε 20.000 ευρώ στον Νικόλαο Κοντοστάθη για τα… γιατροσόφια του, τα οποία τα έπαιρνε παράλληλα με χημειοθεραπεία. Δύο μήνες μετά ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του, με την οικογένεια να αποδίδει πλέον, τον θάνατό του στην θεραπεία του "Κόντου", κάτι που δύσκολα μπορεί να διερευνηθεί και να αποδειχθεί.

Κόλαφος η κατάθεση του πατέρα του Θεοδόση

Ο πονεμένος πατέρας του 16χρονου Θεοδόση, που άφησε την τελευταία του πνοή το 2017, στην κατάθεσή του περιγράφει τις ανάλγητες κινήσεις του Νίκου Κοντοστάθη: "Ο Κόντος μας είπε πως δεν υπάρχει υποτροπή-αύξηση του όγκου ακυρώνοντας τους γιατρούς ή τον γιατρό που γνωμάτευσε τη μαγνητική εξέταση που πραγματοποιήσαμε εκείνο το χρονικό διάστημα, αλλά ό,τι υπήρχε από τα υπολείμματα του όγκου αποσυντίθεται, δημιουργούνται αυλακώσεις με υγρά και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Η τέταρτη συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο, όπου εκεί μας έδωσε για πρώτη φορά το κουτί με τα σκευάσματα της θεραπείας του, το οποίο όπως μας είπε προοριζόταν για τη θεραπεία κάποιου μεσήλικα αλλά ο Κοντός επέλεξε να παραχωρήσει τη θέση του για το καλό του παιδιού μας. Επίσης, μας έδωσε και ένα σημείωμα το οποίο ανέγραφε χειρόγραφα τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά και προορισμούς συνολικής αξίας 22.000 ευρώ".

Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν την μέθοδο "Follow the money", (ακολούθα το χρήμα) με τον φάκελο της υπόθεσης να διαβιβάζεται στην Επιτροπή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προκειμένου να εντοπίσουν ενδεχόμενη ύπαρξη off shore εταιρειών, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και μπουλντόζες στον περίβολο της πολυτελούς κατοικίας στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, αναζητώντας πιθανές κρύπτες…

 

 

 

 

 

thetoc