28 Μαρτίου, 2024

Σε δηλητηρίαση από κεταμίνη οφείλεται ο θάνατος της Τζωρτζίνας

Ένα βήμα πριν την πλήρη εξιχνίαση βρίσκεται η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.
Το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη παραδόθηκε σήμερα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών και ρίχνει φως στις μαρτυρικές στιγμές που έζησε η άτυχη Τζωρτζίνα στη σύντομη ζωή της.

Μέχρι το μοιραίο τέλος στις 29 Ιανουάριου του 22, στο μονόκλινο δωμάτιο του Αγλαΐα Κυριακού.

Η ώρα της αλήθειας
Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «ΝΕΩΝ», Βασίλης Λαμπρόπουλος σύμφωνα με το πόρισμα προκύπτει ότι ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική κεταμίνη.

«Αναφέρονται ευρήματα όπως η βλάβη στο ήπαρ επιπέδου 1 η μικρή πνευμονορραγία αλλά και η συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Από το τελικό πόρισμα Μπουζιάνη προκύπτει ότι στον οργανισμό της Τζωρτζίνας εντοπίστηκαν 6,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος και το παιδί χάθηκε μέσα σε 10 λεπτά. Της χορηγήθηκε δηλαδή ποσότητα που σκοτώνει ελέφαντα.

Και στο επεισόδιο που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στην εγκεφαλοπάθεια τον Απρίλιο του ’21 η 33χρονη κατηγορουμένη ήταν μόνη στο δωμάτιο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

«Υπάρχουν συμβάντα και με κυριότερο αυτό που οδήγησε το παιδί στην εγκεφαλοπάθεια και για αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί σε παλαιότερο χρόνο από αυτό το συμβάν εάν είχε χορηγηθεί κάτι στο παιδί» επισήμανε ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης.

«Να γίνει άμεσα εκταφή»
Ο ιατροδικαστής θεωρεί πως δεν πρέπει να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Και ζητά να γίνει εκταφή της σορού της άτυχης Τζωρτζίνας για να ληφθούν τρίχες για περαιτέρω ανάλυση λήψης φαρμακευτικής ουσίας σε προγενέστερο χρόνο για να φανεί εάν είχε δοθεί στο παιδί και άλλες φορές στο παρελθόν ποσότητα κεταμίνης.

«Για να δούμε σε ποιο προγενέστερο χρόνο της είχε δοθεί. Ζητείται από τον Μπουζιάνη η εκταφή τα τοξικολογικά εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη έχουν τη δυνατότητα πλέον να συντάξουν τέτοιο χρονοδιάγραμμα» προσέθεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Οι τρίχες αποτελούν ένα πολύ καλό μέσο για να διαπιστωθεί παλαιότερη δηλητηρίαση» τόνισε ο κ. Κούτσης.

Με το πόρισμα καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της Πισπιρίγκου ότι μπορεί η κεταμίνη να χορηγήθηκε από το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού κατά τη διάρκεια ανάνηψης του άτυχου κοριτσιού.

«Υπάρχει πλέον ένα ατράνταχτο δεδομένο που έχει προκύψει με τον πιο επίσημο τρόπο . Η Τζωρτζίνα έχει υποστεί δηλητηρίαση και κατέληξε από αυτήν. Με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να εξεταστεί και αυτό το ενδεχόμενο για τους άλλους 2 θανάτους» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Στα τέλη Μαΐου αναμένονται και οι τελικές αναφορές από τους ιατροδικαστές Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

madata.gr