8 Φεβρουαρίου, 2023

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα – Τι θα γίνει με μάσκες και απουσίες

«Τα σχολεία μας ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα» τόνισε σήμερα, Σάββατο, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. 

Τις τελευταίες μέρες, πολλοί επιστήμονες προειδοποιούσαν για την έξαρση του κορονοϊού και της γρίπης, ωστόσο, το Υπουργείο πήρε την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά.

Τι θα γίνει με απουσίες & μάσκα

«Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής είναι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Να μην ανησυχούν οι οικογένειες, αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα» πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.

Στην ερώτηση αν τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας απάντησε: «εάν κάποιο παιδί θέλει να φοράει μάσκα, είναι δικαίωμά του. Δεν υπάρχει όμως καμία συζήτηση για μάσκα ούτε με το υπουργείο Υγείας ούτε με την επιτροπή των ειδικών».

Επιπλέον, έχει αποφασιστεί οι απουσίες που θα κάνουν οι μαθητές λόγω των ιώσεων να καταγράφονται αλλά να μην προσμετρώνται.

Οι μαθητές δικαιούνται πέντε απουσίες λόγω ασθενείας,  από Νοέμβριο έως Μάρτιο, και αυτές θα πρέπει να δικαιολογούνται από ιδιώτη γιατρό ή νοσοκομείο.

πηγή: MEGA TV