27 Σεπτεμβρίου, 2022

Σακελλαροπούλου για τους Έλληνες αθλητές: Μας γεμίζουν περηφάνια και συγκίνηση

Την περηφάνια και τη συγκίνηση που πρόσφεραν στον ελληνικό λαό οι Έλληνες αθλητές το φετινό καλοκαίρι σημειώνει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατονομάζοντας έναν-έναν τους αθλητές μας, η κ. Σακελλαροπούλου χρησιμοποιεί ένα απόσπασμα του Πινδάρου, προκειμένου να τονίσει την αυταπάρνηση και την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να ανεβάσουν τα ελληνικά χρώματα στην κορυφή.

 Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Απόστολος Χρήστου, Μίλτος Τεντόγλου, Ελίνα Τζένγκο, Λευτέρης Πετρούνιας, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Στεφανίδη, Στέφανος Ντούσκος, Ζωή Φίτσιου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Κριστιάν Γκολομέεβ, οι αθλητές της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης και οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης: επτά χρυσά, πέντε ασημένια, τρία χάλκινα μετάλλια. Και μαζί τους, στον ίδιο στίβο, σε κοινές υδάτινες διαδρομές, στην ανοιχτή θάλασσα, στα στάδια, όλοι οι αθλητές μας που αγωνίστηκαν με πίστη και δύναμη χωρίς να ανέβουν στο βάθρο. Γιατί η χαρά της επίδοσης και της επιτυχίας ξεκινά από τη στιγμή που ο αθλητής παίρνει θέση για να αγωνιστεί, αντιμέτωπος με τον εαυτό του. Από τη στιγμή που η συνεχής αναμέτρησή του με το σώμα και τα όριά του φτάνει στην κορύφωσή της.

Οι Έλληνες αθλητές που έδρεψαν μετάλλια, όλοι εκείνοι που «η αλκή τους αψηφά τους κόπους», όπως έγραψε ο Πίνδαρος, μας γεμίζουν περηφάνια και συγκίνηση. Για την επιμονή με την οποία ξεπερνούν εμπόδια, ελλείψεις, προκλήσεις, για το ψυχικό σθένος και την πνευματική συγκέντρωση με την οποία επιδιώκουν τον υπέρτατο στόχο, αλλά κυρίως για το ήθος και τη σεμνότητά τους. Προσφέρουν, όραμα, προβάλλουν αρχές, υπερασπίζονται αξίες. Γίνονται πρότυπα για τη νέα γενιά, κι αυτό είναι η μεγαλύτερη προσφορά τους στην πατρίδα».