19 Απριλίου, 2024

Σαγκάη: Υψώνουν φράχτες σε κτίρια με κρούσματα – Σκηνές χάους

Παγκόσμια ανησυχία σκορπά η υστερία των Αρχών στη Σανγκάη για τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ εντείνονται οι φόβοι για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την αντίδραση.
Μια 95χρονη γυναίκα καυγαδίζει με τους υγειονομικούς επειδή δε θέλει να μεταφερθεί σε καταυλισμό καραντίνας.

Οι υπάλληλοι δεν την πλησιάζουν, την αγγίζουν με τα ραβδιά και λίγο μετά κλείνουν την ηλικιωμένη σαν ζώο σε ένα τροχήλατο κλουβί και την πηγαίνουν στην απομόνωση.

Η ηλικιωμένη έχει πεισματώσει και αρνείται να κάνει τεστ κορωνοϊού. Ο υγειονομικός επιμένει και όσο διαρκούν οι εικόνες από το βίντεο ιδιώτη, δε φαίνεται να την πείθει.

Λίγο πιο κάτω φαίνονται τεράστιες σακούλες με κατοικίδια ζωάκια που σύντομα θα θανατωθούν επειδή οι ιδιοκτήτες τους βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Η Σαγκάη διανύει την πέμπτη εβδομάδα lockdown και η επιχείρηση «μηδενικά κρούσματα» όχι μόνο δείχνει αναποτελεσματική, αλλά φέρνει και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η κατάσταση στους προσωρινούς καταυλισμούς απομόνωσης χαοτική.

«Οι συνθήκες στην πρώτη μονάδα διέλευσης ήταν χαοτικές, ανεξέλεγκτες, πολύ κακή κατάσταση και εξαιρετικά βρώμικη. Έφτασα εκεί από το σπίτι εκείνο το βράδυ και έπρεπε να βρω το δικό μου ράντζο και κανείς δεν μου έδωσε πάπλωμα για να κοιμηθώ», λέει κάτοικος.

Χθες, η κινεζική μεγαλούπολη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε πάνω από 22.000 νέα κρούσματα ενώ τις τελευταίες ημέρες οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 87.

Οι περιοχές που βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα είδαν ακόμη μία πρωτοτυπία των κινεζικών μέτρων.

Υψώθηκαν πλαστικοί φράχτες στα όρια των συνοικιών ώστε να διασφαλιστεί πως κανένας δε θα βγει και δε θα μπει.

Συνολικά, από τις αρχές Μαρτίου, στο μεγαλύτερο κινεζικό αστικό κέντρο έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν μισό εκατομμύριο μολύνσεις. Όμως ο παραλογισμός της Σαγκάης κινδυνεύει να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα.

Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει ασταμάτητη και χίλια χιλιόμετρα πιο μακριά, το Πεκίνο προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει στην ανάληψη επείγουσας δράσης για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού.

Χθες, εντοπίστηκαν 22 νέα κρούσματα στην κινεζική πρωτεύουσα.

Το Πεκίνο κάνει αγώνα δρόμου για να εντοπίσει μια έξαρση κρουσμάτων που μπορεί να έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα και οι αυστηρότεροι περιορισμοί μοιάζουν αναπόφευκτοι.

Τα ίδια ισχύουν και για δεκάδες ακόμα πόλεις στην κινεζική επικράτεια.

madata.gr