18 Απριλίου, 2024

Ρουά Ματ: Παρουσιάστηκε το βιβλίο για το Σκάκι του Κώστα Κλώκα – Ομιλητής ο Χάρης Μαμουλάκης

Με την παρουσία ανθρώπων που αγαπούν το Σκάκι και πλήθος κόσμου, αλλά και σκακιστικά δρώμενα, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 1/7 στο καφέ Μαρίνα το πρώτο βιβλίο για το Σκάκι του προπονητή σκακιού και διοργανωτή αγώνων, Κώστα Κλώκα, το «Ρουά Ματ».

Ο Κώστας Κλώκας, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση που αισθάνεται για αυτό το βιβλίο, ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το Σκάκι και περιλαμβάνει 1.150 ασκήσεις των βασικών Ματ. Ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου και πρωταθλητής στο Σκάκι Χάρης Μαμουλάκης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Κώστα Κλώκα για την τιμή που του έκανε και μίλησε για τον συγγραφέα, το βιβλίο αλλά και για το άθλημα: «Η ενασχόληση με το Σκάκι, ειδικά στις μικρές ηλικίες, δημιουργεί τα εχέγγυα, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις, να σφυρηλατηθεί ένας χαρακτήρας που θα βοηθηθεί στο μέλλον, σε κάθε στάδιο της ζωής του. Στοχοπροσήλωση, υπομονή, επιμονή, σχέδιο, δράση, στοιχεία που συνθέτουν ένα εξαιρετικό παζλ που βοηθάει κάθε άνθρωπο. Σε αυτή την προσπάθεια ο Κώστας καταφέρνει, μέσα από το Ρουα Ματ και τα 1.150 προβλήματα προς επίλυση, να δημιουργήσει αυτή την συνθήκη. Να βάλει τον σκακιστή σε μια συλλογιστική διαδικασία σκέψης. Σκέψης σε βάθος.».
Ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε επίσης αναφορά στην πρόσφατη πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε για να μπει το Σκάκι στα σχολεία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι από το 2023, το Σκάκι θα έχει ενταχθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ έκανε και ιδιαίτερες αναφορές σε κορυφαίες μορφές του Ηρακλειώτικου σκακιού που ήταν παρόντες, όπως ο Τίμης Λυριντζάκης, ο Κώστας Βαρβεράκης, ο Νίκος Παπανδρέου, κ.α., που ο καθένας έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι για να φτιάξει το Ηράκλειο ένα ισχυρό brand name στον χώρο του σκακιού. Αναφέρθηκε επίσης στην εξαιρετική εισαγωγή του βιβλίου από τον Ηλία Κουρκουνάκη, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλει ο Κώστας Κλώκας με την διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά, που προβάλλουν το Ηράκλειο και την Κρήτη σε όλη την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Κλείνοντας την ομιλία του, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε και στη σύνδεση με την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία, μέσα από Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και την συμβολή που μπορεί να έχει το κοινωνικό επιχειρείν, στην εθνική οικονομία.

Αμέσως μετά το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε Τάντεμ Σιμουλτανε με τον Κώστα Κλώκα και τον Χάρη Μαμουλάκη να αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα 6 σκακίστριες και σκακιστές. Την εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε και η 14χρονη Πρωταθλήτρια Ελλάδας Ασημένια Τσαπάκη, διοργάνωσε η Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου – Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.