19 Απριλίου, 2024

Ρωσία – Πούτιν : Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας. Δείτε live τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη ομιλία του κατά την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Ο Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος κατά πρόσωπο με τη βαθιά απομόνωση που του έχει επιβάλει η Δύση από τότε που έδωσε εντολή για την εισβολή της Ρωσίας στη γείτονά της, μίλησε στην Κόκκινη Πλατεία πριν αρχίσει η παρέλαση του στρατού, περιλαμβανομένων των αρμάτων μάχης και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Η Ρωσία σήμερα γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης που σηματοδοτεί τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αναλυτές εκτιμούν πως ότι ο ρώσικος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει το γεγονός για να κάνει ανακοινώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον πλανήτη να περιμένει με αγωνία το μήνυμά του.

Στη φετινή παρέλαση αναμένεται να πετάξουν 77 αεροσκάφη πάνω από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Μεταξύ αυτών των αεροσκαφών θα είναι οκτώ μαχητικά MiG-29 που θα πετούν σε σχηματισμό «Ζ» για να δείξουν την υποστήριξή τους στα ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν στην Ουκρανία.

Το εναέριο τμήμα της παρέλασης θα περιλαμβάνει, επίσης, ένα αερομεταφερόμενο αεροσκάφος στρατηγικής διοίκησης και ελέγχου Il-80, γνωστό και ως «αεροπλάνο της ημέρας της καταστροφής» για την ικανότητά του να χρησιμοποιηθεί ως εναέριο κέντρο διοίκησης σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

madata.gr