28 Απριλίου, 2024

Ρωσία: Ο Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας τη Δευτέρα

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας για τη Δευτέρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Ο λόγος για το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ανακοινώθηκε αμέσως. Θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες μετά την έκρηξη της βασικής γέφυρας που συνδέει Κριμαία με Ρωσία από έκρηξη, η οποία θεωρήθηκε σημαντική αποτυχία ασφαλείας για τη ρωσική πλευρά.

Το συμβούλιο αποτελείται από κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας, επιφορτισμένο με τον συντονισμό των θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Η Ρωσία λέει ότι τα τρένα κινούνται και πάλι πάνω από την κατεστραμμένη γέφυρα της Κριμαίας
Η κυκλοφορία των επιβατικών και εμπορευματικών τρένων μέσω της μοναδικής γέφυρας που συνδέει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ρωσία συνεχίζεται και πάλι, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας στο Telegram. Η γέφυρα καταστράφηκε εν μέρει το Σάββατο από έκρηξη βόμβας.

Η γέφυρα, κρίσιμη για το Κρεμλίνο για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεών του στην Κριμαία και στην περιοχή Χερσώνα της Ουκρανίας, άνοιξε ξανά λίγες ώρες μετά τη μερική κατάρρευσή της.

“Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ορισμένες διελεύσεις οχημάτων μέσω των άλλων δύο οδοστρωμάτων έχουν επαναληφθεί, αλλά η χωρητικότητα θα είναι σοβαρά υποβαθμισμένη”, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ενημέρωση στο Twitter.

“Οποιαδήποτε σοβαρή διαταραχή της χωρητικότητάς του θα έχει πολύ πιθανό σημαντικό αντίκτυπο στην ήδη τεταμένη ικανότητα της Ρωσίας να στηρίξει τις δυνάμεις της”.

Πηγή: capital.gr