28 Μαρτίου, 2024

Ρώμη: Δεκάδες Έλληνες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο

Απίστευτη ταλαιπωρία για περισσότερους από 80 Έλληνες που βρίσκονται από εχθές «εγκλωβισμένοι» στο αεροδρόμιο «Τσιαμπίνο» της Ρώμης. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Ζαβλιαρής που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο σημείο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πτήση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη είχε προγραμματιστεί για τις 20.10 ώρα Ελλάδας.

Ωστόσο, η επιβίβαση δεν έγινε ποτέ, λόγω πυκνών καπνών στην περιοχή από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε παιδική κατασκήνωση που στεγάζεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο.

Η πτήση ακυρώθηκε, και οι 80 Έλληνες έμειναν στο αεροδρόμιο, χωρίς κανείς να τους ενημερώνει για το τι θα ακολουθήσει.

«Η πτήση μας ακυρώθηκε και κανείς δε μας λέει τι θα κάνουμε. Είμαστε περισσότεροι από 80 Έλληνες και κάποιοι Ιταλοί. Έχει ακυρωθεί άλλη μία πτήση. Η πτήση ήταν για Ρώμη – Θεσσαλονίκη. Μας είπαν να πάμε σε ένα ξενοδοχείο και να πηγαινοερχόμαστε. Το ξενοδοχείο είναι μακριά. Μείναμε εδώ, έκλεισαν τον κλιματισμό, έκλεισαν το νερό στις τουαλέτες, θέλουν να μας αναγκάσουν να φύγουμε. Περιμέναμε όλη νύχτα να δούμε τι θα γίνει», είπε στο MEGA ο κ. Λευτέρης Ζαβλιαρής, δημοσιογράφος που βρίσκεται ανάμεσα στους εγκλωβισμένους.

«Συνέλαβαν πριν λίγο και έναν συμπατριώτη μας, υπήρξε ένταση. Η πρεσβεία δεν κάνει τίποτα. Μέχρι τις 2 Ιουλίου δεν υπάρχει καμία πτήση για Θεσσαλονίκη από εδώ. Είναι κλεισμένες όλες», εξήγησε ο ίδιος.