28 Σεπτεμβρίου, 2023

Ρέθυμνο: 3η Γιορτή Γεωπάρκου Ψηλορείτη

3η ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ- Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου Στο Γαράζο Μυλοποτάμου
Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO του Ψηλορείτη το καλοκαίρι του 2021 στ’ Ανώγεια και τη δεύτερη διοργάνωση της Γιορτής του Γεωπάρκου Ψηλορείτη στη Γέργερη το 2022, το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη σας προσκαλεί στην τρίτη ετήσια «Γιορτή Γεωπάρκου Ψηλορείτη» στο Γαράζο Μυλοποτάμου!

Σ’ έναν οικισμό με μεγάλη παράδοση και ιστορία αλλά ταυτόχρονα γεμάτο ζωντάνια και ομορφιά, το Γεωπάρκο Ψηλορείτη θα υποδεχτεί για άλλη μια φορά όλους τους συνεργάτες, υποστηρικτές και παλιούς και νέους φίλους! Καθ’ όλη τη διάρκεια της Γιορτής, οι επισκέπτες κι επισκέπτριες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα στα έργα καλλιτεχνών απ’ όλο τον Ψηλορείτη και στα εκθετήρια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων και παραγωγών που συνεργάζονται με το Γεωπάρκο. Οι επιστημονικοί συνεργάτες μας, ακόμα, θα προσφέρουν εργαστήρια κι εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ παραδοσιακά εδέσματα θα προσφέρονται σε όλους! Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες κι επισκέπτριες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο γραφικό μονοπάτι του παλαιού οικισμού του Γαράζου και να επισκεφθούν τα τρία μουσεία του (Μουσείο Χρηστικής Κεραμικής, Λαογραφικό Μουσείο και Μουσείο Ελιάς και Λαδιού), ενώ τοπικοί μουσικοί θα κλείσουν τη Γιορτή με ήχους του Ψηλορείτη!

Η τρίτη Γιορτή Γεωπάρκου Ψηλορείτη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 με ώρα έναρξης στις 18:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Γαράζου, δήμου Μυλοποτάμου.