26 Απριλίου, 2024

Πτήση Emirates: Οι μαρτυρίες τρόμου των επιβατών

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες από τους επιβάτες οι οποίοι έζησαν για πολλές ώρες ένα θρίλερ στον αέρα, καθώς είδαν δίπλα τους να πετούν μαχητικά F16. Περιγράφουν στο MEGA πώς βίωσαν την κατάσταση και πώς ενημερώθηκαν από τον πιλότο ότι γυρνούν στην Αθήνα. Μιλούν επίσης για το τι έγινε μέσα στο αεροπλάνο τη στιγμή που δεν γνώριζαν αν θα φτάσουν σώοι πίσω στην πατρίδα τους.

Έζησαν, το πολύωρο θρίλερ με «άρωμα τρομοκρατίας» στον αέρα. 228 επιβάτες, ένα βρέφος, και 18 άτομα πλήρωμα ξεκίνησαν με προορισμό τη Νέα Υόρκη και επέστρεψαν εσπευσμένα στην Αθήνα, με την συνοδεία οπλισμένων μαχητικών F16. Μια πτήση εφιάλτης.

«Φοβήθηκα στην επιστροφή και νόμιζα ότι κάποιος κάνει αεροπειρατεία» δηλώνει ένας εκ των επιβατών.

Ο Γιάννης Σπυριδάκης, ήταν ένας από τους επιβάτες της πτήσης ΕΚ -209 της Emirates. «Ενημερωθήκαμε από τον πιλότο όταν βρισκόμασταν πάνω από την Ιταλία ότι για λόγους ασφαλείας θα επιστρέφαμε στην Αθήνα» αναφέρει.

Την ώρα που το αεροσκάφος βρίσκονταν πάνω από τη Σαρδηνία ο πιλότος έλαβε εντολή να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα. Δόθηκαν οδηγίες και όταν το αεροπλάνο μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κανείς δεν είχε καταλάβει ότι το αεροσκάφος ακολουθήσσαν τα F-16.

«Δεν μας είπαν ότι είμαστε σε κίνδυνο αλλά καταλαβαίναμε όταν γύριζε γύρω γύρω… είπανε για τεχνικό πρόβλημα και για καύσιμα, δεν είπαν για τρομοκρατία» δηλώνει επιβάτιδα.

Τους μπλόκαραν και το ίντερνετ

Οι επιβάτες όλη την ώρα δεν είχαν ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβαινε.

«Είδαμε αρχικά τους κύκλους πάνω από την Σαρδηνία εκεί αρχίσαμε να προβληματιζόμαστε ότι κάτι συμβαίνει» αποκαλύπτει ο Γιάννης Σπυριδάκης.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ξεκίνησε η αποβίβαση μόνο των επιβατών που είχαν μπει στο αεροπλάνο από την Αθήνα,και όχι αυτών από το Ντουμπάι.

Καθαρή εικόνα του περιστατικού ειχαν οι επιβάτες όταν, άνοιξαν τα κινητά τους και ενημερωθήκαν για το τι συνέβαινε.

Φανερα ταλαιπωρημένοι αλλα και ανακουφισμένοι μεταφέρθηκαν  οι 100 από τους 160 επιβαίνοντες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η πτήση αναχώρησε στις 17.20.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του αεροσκάφους θα αναχωρήσουν για τη Νεα Υόρκη το επόμενο 24ωρο.

πηγή: MEGA TV