27 Απριλίου, 2024

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Τα επικρατέστερα ονόματα

 Αγωνία τέλος σήμερα για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, καθώς αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις. Εκπλήξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν αναμένονται πάντως, καθώς τα περισσότερα ονόματα, ειδικά στις εκλόγιμες θέσεις, για τις οποίες υπάρχει και το μεγάλο ενδιαφέρον, έχουν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να εκλέξει τέσσερις βουλευτές, ενώ το ΠΑΣΟΚ ελπίζει ότι αυτή τη φορά, με την αύξηση των ποσοστών του ίσως κερδίσει δύο έδρες.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι επικεφαλής στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ με τον καθηγητή Ιατρικής Όθωνα Ηλιόπουλο να ακολουθεί.

Η εκπρόσωπος τύπου Πόπη Τσαπανίδου θα βρίσκεται στην τρίτη θέση και στην τέταρτη η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το iΕidiseis.

Στις επόμενες τέσσερις θέσεις θα είναι κατά σειρά η Αντιστράτηγος ε.α. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η νομικός Ζωρζέττα Λάλη, η ερευνήτρια της NASA Νατάσα Ρωμανού και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι την πρώτη θέση θα καταλάβει ο διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, ο οποίος κέρδισε στον ανταγωνισμό τον εκπρόσωπο τύπου Δημήτρη Μάντζο, που θα βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Στη δεύτερη θέση θα τοποθετηθεί η νομικός Ελένη Χρονοπούλου, που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου με τις καταγγελίες για την κακοποίησή της από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένει μία συνάντησή της σήμερα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της, καθώς η ίδια δηλώνει ιδιαίτερα προβληματισμένη από την ξαφνική και πολύ έντονη δημοσιότητα που αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες και θα ήθελε να ηρεμήσει.

Θα θεωρηθεί πάντως τεράστια έκπληξη εάν αρνηθεί τη δεδομένη πρόταση και εκπεφρασμένη βούληση του κ. Ανδρουλάκη να την συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο. 

madata.gr