25 Απριλίου, 2024

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε η Ρούλα. Λύτρας: Δεν θα αναλάβω την υπεράσπιση της μητέρας

4 Απριλίου πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία πριν λίγη ώρα βγήκε από την ανακρίτρια. Η αστυνομική πομπή ξεκίνησε από την Ευελπίδων (με σειρήνες) και κατευθύνεται στην Ασφάλεια.

Η 33χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα ήταν δεμένη πισθάγκωνα. Την ώρα που βγήκε από το κτήριο το συγκεντρωμένο πλήθος συνέχισε τα υβριστικά σχόλια, φωνάζοντας «Τέρας, κάθαρμα».

Μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα διορίστηκε νέος δικηγόρος για την υπεράσπισή της.

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες» σημειώνει ο δικηγόρος για να προσθέσει το εξής:

«Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζι της. Στη συνομιλία τους εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Ενώπιον της 18ης τακτικής βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων από την πλαϊνή είσοδο, με κουκούλα και αλεξίσφαιρο, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, που σχημάτισαν κλοιό με τις ασπίδες τους καθώς δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν υβριστικά σχόλια.

Η 33χρονη αναμένεται να ζητήσει και να λάβει από την ανακρίτρια την προθεσμία, όπως προβλέπεται από το νόμο, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια δεν φέρεται να είχε μεταστροφή και να είπε κάτι διαφορετικό στους αστυνομικούς, κατά την κατάθεση της στη ΓΑΔΑ, σε σχέση με όσα υποστήριζε πριν τη σύλληψή της.

 
Ο Απόστολος Λύτρας, που φέρεται να μην την είχε επισκεφτεί από χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση, παραιτήθηκε το πρωί από την υπεράσπισή της εξηγώντας με ανακοίνωσή του τους λόγους που εγκαταλείπει την υπόθεση.

«Αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους»
Η μητέρα συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνη για την τέλεση εγκλημάτων και τον εισαγγελέα να κρίνει ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους». 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», («Η δίωξη και η δίψα για αίμα», 31.3.2022), οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είχαν την Κυριακή στα χέρια τους τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας. Έδειχναν ότι εντοπίστηκε η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που σε μεγάλη δοσολογία προκαλεί ταχυκαρδία και αναπνευστική καταστολή, η οποία στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε υποξαιμία και βραδυκαρδία 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω διώξεις
Πλέον εξετάζεται εάν η γυναίκα εμπλέκεται στους θανάτους τον δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένα και Ίριδα, καθώς η προανακριτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Εξετάζεται επίσης ο ρόλος δύο συγγενικών προσώπων, τα οποία ενδέχεται να κληθούν να καταθέσουν. Μέχρι αργά χθες βράδυ, πάντως, δεν αναζητούνταν από τις Αρχές ο πατέρας των παιδιών.

Συγγενείς της κατηγορουμένης αναγκάστηκαν να φύγουν τα ξημερώματα από το σπίτι, που διέμενε εκείνη στην Πάτρα, αφού ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους έμειναν απ’ έξω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ανθρωποφαγία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ, όπως και η… παρέλαση «ειδικών» στα τηλε-παράθυρα. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου επιδίδονται σε κατάρες και βρισιές, πριν καν η 33χρονη οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

madata.gr