4 Μαρτίου, 2024

Προσοχή με νέα απάτη που κυκλοφορεί για δήθεν δέμα – Το μήνυμα μέσω iCloud

Νέα είδους απάτη κυκλοφορεί για δήθεν παραγγελία από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αυτή τη φορά στοχεύοντας σε όσους έχουν προϊόντα της Apple.

Το icloud και το imessage είναι υπηρεσίες που παρέχονται αποκλειστικά σε χρήστες της Apple -είτε iPhone είτε Macbook- και όπως φαίνεται -εκτός από email και απλά SMS- οι επιτήδειοι έχουν ξεκινήσει να στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα και μέσω icloud.

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, έχει σταλεί ένα μήνυμα με emai «blattfzgtfre648278 @ icloud.com», όπου κάνει «μπαμ» ότι είναι κάτι περίεργο.

Το μήνυμα έχει το εξής περιεχόμενο: «Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη αλλά δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών πληροφοριών διεύθυνσης. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση στον σύνδεσμο εντός 12 ωρών.

(Παρακαλούμε απαντήστε Y, μετά βγείτε από το SMS, ανοίξτε ξανά τον σύνδεσμο ενεργοποίησης SMS ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο στο Safari και ανοίξτε τον)

Καλή σου μέρα, η ομάδα των Ελληνικών Ταχυδρομείω».

Φυσικά και το κείμενο είναι ανορθόγραφο και δεν βγάζει κανένα νόημα, παρόλα αυτά υπάρχει κόσμος που μπορεί να την «πατήσει» και να βρεθεί να χάνει τα λεφτά του χωρίς να το καταλάβει.

Τονίζεται ότι ακόμα και τα ΕΛΤΑ αν δεν μπορούν να βρουν την διεύθυνση σας επικοινώνουν είτε τηλεφωνικά είτε με κάποιο επίσημο email ή sms. Πότε μην δίνετε στοιχεία σε τέτοιου είδους μηνύματα ή email.