23 Απριλίου, 2024

«Πρέβελης»: Πρόσκρουση στο λιμάνι της Καρπάθου

 Μια ελαφρά πρόσκρουση του «Πρέβελης» σημειώθηκε στο λιμάνι της Καρπάθου σήμερα το μεσημέρι. Έπειτα από τον απαραίτητο έλεγχο αναχώρησε για τους επόμενους προορισμούς με τελικό τον Πειραιά.

Απαγορεύθηκε προσωρινά το μεσημέρι της Κυριακής 5 Μαρτίου ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης», λόγω ελαφράς πρόσκρουσης στην προβλήτα του λιμανιού κατά τη διαδικασία πρόσδεσης.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο με 150 επιβάτες από Ρόδο – Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανάφη – Θήρα – Πειραιά.

Μετά από έλεγχο από τον παρακολουθούντα νησογνώμονα αναχώρησε το απόγευμα της ίδια μέρας από το λιμάνι της Καρπάθου για την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου. Στο πλοίο προσκομίστηκε βεβαιωτικό αξιοπλοΐας και αναχώρησε με 114 επιβάτες για Κάσο-Σητεία-Ηράκλειο-Ανάφη-Θήρα και Πειραιά.
Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ .

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθύμνου 06 στην προβλήτα Πηγαδιών ν. Καρπάθου. Το εν λόγω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Πηγαδιών ν. Καρπάθου με 150 επιβάτες, όπου κατά τη διενέργεια ελέγχου από κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε εσωκοίλωμα χωρίς την ύπαρξη ρήγματος στην αριστερή πρύμη του πλοίου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του πλου προς τους λιμένες Κάσου-Σητείας-Ηρακλείου-Ανάφης-Σαντορίνης, με 114 επιβάτες, 24 Φ/Γ, 09 Ι/Χ και 04 δίκυκλα, με τελικό προορισμό τον λιμένα Πειραιά. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: tromaktiko.gr