17 Αυγούστου, 2022

Power pass: Ποιοι έμειναν εκτός επιδότησης. Ακολουθούν δύο ακόμα πληρωμές

Οι πρώτες πληρωμές για το Power Pass έχουν ήδη ολοκληρωθεί, εκτός από δύο κατηγορίες δικαιούχων. Αναλυτικότερα, οι πληρωμές που ακολουθούν θα αφορούν στους δικαιούχους των οποίων, οι αιτήσεις τους βρίσκονταν την Παρασκευή ακόμα υπό εκκαθάριση, ενώ θα γίνει και η πληρωμή για τον Ιούνιο σε όσους έλαβαν εκκαθαριστικό τον συγκεκριμένο μήνα.

Βέβαια, υπήρξαν και αυτοί που διαμαρτύρονται για το ποσό που είδαν στους λογαριασμούς τους αφού το θεώρησαν χαμηλό σε σχέση με ό, τι περίμεναν.

Για τις αιτήσεις υπό εκκαθάριση
Για τους δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν καθώς οι αιτήσεις τους ήταν ακόμα υπό εκκαθάριση θα πρέπει να γίνει έλεγχος των στοιχείων και θα πληρωθούν με το επόμενο κύμα πληρωμών, το οποίο πιθανότατα θα είναι μέσα σε αυτή τη βδομάδα.

Συνολικά έγιναν 2,9 εκατομμύρια αιτήσεις για το Power Pass και εγκρίθηκαν 2,5 εκατομμύρια. Η επιδότηση αφορούσε στο 60% της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Πόσες αιτήσεις απορρίφθηκαν
Περίπου 400.000  αιτήσεις απορρίφθηκαν. Αυτοί ήταν οι λόγοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή:

Ο καταναλωτής έχει σταθερό τιμολόγιο χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής
Η επιβάρυνση στον λογαριασμό του καταναλωτή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν κάτω από 30 ευρώ
Ο καταναλωτής έχει κοινωνικό τιμολόγιο και έχει επιδοτηθεί ήδη 95%-100%
Δήλωση επαγγελματικής έδρας αντί για πρώτης κατοικίας

Γιατί κάποιοι είδαν λιγότερα χρήματα από όσα περίμεναν στον λογαριασμό τους

Περίπου 1,9 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει το επίδομα ρεύματος, ενώ 600.000 αναμένεται να πληρωθούν από σήμερα Δευτέρα. Αρκετές όμως είναι οι διαμαρτυρίες καταναλωτών που θεωρούσαν ότι θα πάρουν περισσότερα χρήματα από αυτά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους για τους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν ήδη πληρώσει.

Ρόλο στα ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι έπαιξε το γεγονός ότι πάροχοι ρεύματος εξέδωσαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022 και αυτοί δεν είναι οι τελικοί εκκαθαριστικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Power Pass αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022. Όσο για τα χρήματα που έλαβαν δικαιούχοι που διαμαρτύρονται, υπήρχε κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για καταναλώσεις έως 300 κιλοβατώρες και αυτή αφαιρέθηκε από το Power Pass. Το Power Pass αφορά αποκλειστικά και μόνο στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

madata.gr