29 Μαΐου, 2022

Πούτιν: Πληροφορίες για πραξικόπημα στη Ρωσία – Ποιοι ετοιμάζουν την ανατροπή του

O Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να δολοφονηθεί στη διάρκεια ενός πραξικοπήματος με το οποίο θα εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια που υπάρχει για τα αποτελέσματα της εισβολής στην Ουκρανία και σίγουρα δεν έχει μέλλον αν αποτύχει ο πόλεμος, σύμφωνα με την εκτίμηση του απόστρατου Αμερικανού στρατηγού, Τζακ Κέιν, την οποία φιλοξενεί η βρετανική Sun.

Σύμφωνα με το topontiki.gr το δημοσίευμα αναφέρει ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ρωσικού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών δεν κρύβουν πλέον την δυσφορία τους για τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται ο Πούτιν τον πόλεμο, αποδίδοντάς του έλλειψη πυγμής. Προφανώς οι επικριτές του Πούτιν είναι  σκληροπυρηνικοί και επιθυμούν την γενίκευση των στρατιωτικών επιθέσεων στην Ουκρανία.

Ποιοι είναι αυτοί που αμφισβητούν τις επιλογές του Πούτιν; Το ισχυρό ρωσικό μπλοκ που συσπειρώνει στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και είναι γνωστό ως siloviki.

Στο δημοσίευμα διατυπώνονται οι ισχυρισμοί ότι στελέχη των μυστικών υπηρεσιών μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διεθνούς Αντικατασκοπείας (FIS), Σεργκέι Ναρίσκιν, εκδηλώνουν πλέον ανοιχτά την διαφωνία τους με τους χειρισμούς του Πούτιν και ιδιαιτέρως με την απόφαση να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από το Κίεβο και να επικεντρωθεί στο Ντονμπάς.

Ο Αντρέι Σολντάτοφ, ειδικός σε θέματα ασφάλειας, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που το μπλοκ siloviki αποστασιοποιείται από τον πρόεδρο. Κάτι που αφήνει ανοιχτές όλες τις πιθανότητες.

Ένας άλλος αναλυτής, ο Αλεξέι Μουράβιεφ έχει προειδοποιήσει επίσης για τον κίνδυνο να εκδηλωθεί πραξικόπημα για την ανατροπή του Πούτιν μέσα από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες. Ο Μουράβιεφ δήλωσε στο Sky News Australia ότι ένα πραξικόπημα θα εκδηλωνόταν από στελέχη που θέλουν πάση θυσία να κερδίσουν τον πόλεμο και όχι να σταματήσουν την επίθεση στην Ουκρανία. Νομίζω ότι υπάρχει ένταση μεταξύ της αντικατασκοπείας και του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι έγινε λάθος εκτίμηση για την κατάσταση στην Ουκρανία, είπε ο Μουράβιεφ.

Ωστόσο ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός είπε ότι ο Πούτιν θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία, καθώς γνωρίζει ότι αν χάσει την εξουσία τον περιμένει ο θάνατος.

Ο πρώην υπαρχηγός του επιτελείου του αμερικανικού στρατού είπε στο Fox News ότι ο Πούτιν θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Έχει κίνητρο. Αλλιώς ξέρει πολύ καλά ότι αν τον διαδεχθεί κάποιος που δεν συμφωνεί μαζί του, αυτό θα σημαίνει το τέλος του, τον θάνατο.

Ως προς τις προθέσεις του Ρώσου προέδρου, ο Αμερικανός στρατηγός υποστήριξε ότι εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει την χώρα, να ανατρέψει την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι ο ίδιος παίρνει πολύ στα σοβαρά τον Πούτιν, ενώ αρκετοί από εμάς τον υποτιμήσαμε για κάποια χρόνια. Κατά την εκτίμηση του Αμερικανού απόστρατου, όσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία (ο Πούτιν) θα επιδιώκει τον στόχο της αποκατάστασης της ρωσικής αυτοκρατορίας.

 

madata.gr