30 Απριλίου, 2024

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2023 – Η ημερομηνία και η ώρα

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2023. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε την ημερομηνία που θα ανακοινωθούν και ενημέρωσε σχετικά τα σχολεία με όλες τις λεπτομέριες.

Έτσι, λοιπόν, την Πέμπτη 29 του μήνα στη 1 το μεσημέρι, λήγει η αγωνία των υποψηφίων, που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες 2023 καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις τους στις εξετάσεις.

Ήδη το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε του διευθυντές των σχολείων ότι την Πέμπτη το πρωί θα πάρουν όλα τα στοιχεία, που πρέπει, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες διασταυρώσεις και στη συνέχεια να αναρτήσουν τους σχετικούς καταλόγους και μάλιστα τονίζεται προς τους διευθυντές να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 29-6-2023, μετά τις 13.00 μ.μ.

Στο results.it.minedu.gov.gr τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2023
Ταυτόχρονα με την ανάρτηση στα σχολεία θα σταλούν τα sms στα κινητά των υποψηφίων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/, προκειμένου να ενημερωθούν. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr έως και σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου, ένα θέλουν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα με sms.

Στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους. Οι διευθυντές πάντως θα αναρτήσουν στα λύκεια τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων . Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, ο διευθυντής του λυκείου μπορεί να γνωστοποιεί τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Ανακοίνωση βαθμών, προθεσμία για μηχανογραφικό και Βάσεις 2023
Κατά τα λοιπά μετά την ανακοίνωση των βαθμών και στα ειδικά μαθήματα (την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου) οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν και για τις προθεσμίες υποβολής του μηχανογραφικού για τα ΑΕΙ και τα δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι όταν κληθούν να δηλώσουν τα τμήματα προτίμησης στο Μηχανογραφικό θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν ΜΟΝΟ τα τμήματα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση. Με απλά λόγια κάθε υποψήφιος θα βλέπει στο μηχανογραφικό μόνο τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.

madata.gr