28 Μαΐου, 2022

Πότε καταργούνται τα self tests στα σχολεία. Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2022

Ένα self test την εβδομάδα κάνουν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί, αντί για δύο που ίσχυε όλη τη σχολική χρονιά. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να καταργηθεί και αυτό το ένα με την επιστροφή στα θρανία μετά το Πάσχα 2022.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, προμηθεύτηκαν τρία δωρεάν self test για να καλύψουν τις ανάγκες της προηγούμενης εβδομάδας, της εβδομάδας που διανύουμε και για την επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα.

Μετά το Πάσχα ίσως να είναι και ο τελευταίος έλεγχος που θα γίνει στα σχολεία, δηλαδή στις 3 Μαΐου.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2022
Την Παρασκευή 15 Απριλίου τελειώνουν τα μαθήματα στα σχολεία και θα ακολουθήσουν οι δύο εβδομάδες διακοπών του Πάσχα.

Επειδή η Πρωτομαγιά 2022 πέφτει Κυριακή, μεταφέρθηκε σε επόμενη εργάσιμη και συγκεκριμένα για τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Έτσι, τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 3 Μαΐου, οπότε και θα πρέπει να κάνουν το τελευταίο τους self test οι μαθητές.

Τι θα γίνει με τη μάσκα στα σχολεία
Παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει σε μαθητές σε σχολείο της Σύρου ότι «σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης», ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε πρόσφατες δηλώσεις του έβαλε «φρένο» στα σενάρια, γενικά για τους κλειστούς χώρους και τη μάσκα:

«Η μάσκα στον εσωτερικό χώρο εκτιμάται ως ένα σχετικά ήπιο μέτρο. Δεν είναι ένα μέτρο που περιορίζει είτε την κινητικότητα των συμπολιτών μας είτε την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και προστατεύει πολύ από τον ιό. Με δεδομένο ότι το καλοκαίρι οι δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους περιορίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να εξετάσουμε την άμεση κατάργηση του μέτρου της μάσκας.»

Καταργούνται και τα rapid test
Η αρχή της συζήτησης για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους ξεκίνησε όταν καταργήθηκε το ένα self test στα σχολεία. Πρώτα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταργηθεί το ένα rapid test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους και δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι να τελειώσουν οι έλεγχοι στην εργασία, όπως εξάλλου θα έχει προηγηθεί σε εστίαση και λιανεμπόριο.

Πάντως, όπως έχει τονιστεί πολλές φορές, δεν πρόκειται για μόνιμη άρση, αλλά τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν και δεν αποκλείεται να επιστρέψουν από το φθινόπωρο.

madata.gr