2 Μαΐου, 2024

Πώς να δυναμώσετε και να θεραπεύσετε τα νύχια σας μετά από ένα μανικιούρ τζελ

Το μανικιούρ με τζελ διαρκεί για εβδομάδες, δεν χρειάζεται έξτρα περιποίηση και κάνει τα άκρα σας να μοιάζουν περιποιημένα και λαμπερά όσο διάστημα το διατηρήσετε. Χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, ωστόσο, και κυρίως αφού αφαιρεθεί, μπορεί να αφήσει τα νύχια σας εύθραυστα και λεπτά. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να δυναμώσετε και να θεραπεύσετε τα νύχια σας μετά από ένα μανικιούρ τζελ.

Τι είναι το μανικιούρ τζελ

Τζελ ή «σκληρό τζελ», μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε φυσικά ή ψεύτικα νύχια, στεγνώνει και σκληραίνει στα νύχια σας με υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ μπορεί να επεκτείνει το μήκος του νυχιού, το οποίο μπορεί να σμιλευτεί και να διαμορφωθεί ακριβώς όπως το ακρυλικό. Όταν εφαρμόζεται και αφαιρείται σωστά, ιδανικά από εξειδικευμένο τεχνικό, το μανικιούρ τζελ δεν πρέπει να προκαλεί βλάβη στα νύχια σας. Οι περισσότερες ζημιές, ωστόσο, συμβαίνουν κατά τη διαδικασία αφαίρεσης, εάν δεν ακολουθήσετε τα απαραίτητα βήματα και χρόνο για να τα αφαιρέσετε.

Τι να κάνετε για να περιποιηθείτε τα νύχια σας μετά από ένα μανικιούρ τζελ

Κόψτε τα νύχια σας

Τα μακρύτερα νύχια είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο με τις καθημερινές δραστηριότητες. Κρατήστε τα νύχια σας κοντά για να αποφύγετε το σπάσιμό τους.

Κρατήστε τις άκρες στρογγυλεμένες

Το τζελ μπορεί να αραιώσει τα νύχια με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που τα καθιστά επιρρεπή στο σπάσιμο, όπως είπαμε και παραπάνω. Παραλείψτε, λοιπόν, τις μυτερές ή τετράγωνες άκρες και προτιμήστε τις πιο στρογγυλεμένες.

Περάστε τα με ένα μπάφερ

Περάστε ελαφρά ένα μπάφερ πάνω από τα νύχια σας, ώστε να κάνετε όλη την επιφάνειά τους ομοιόμορφη. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή περαιτέρω απολέπισης -ειδικά στις άκρες.

Ενυδατώνετε συχνά

Κάντε μασάζ με λάδι στα νύχια σας και στο δέρμα γύρω τους αρκετές φορές την ημέρα. Στη συνέχεια σφραγίστε τα πάντα με μια παχιά κρέμα χεριών. Τα έλαια απορροφούνται καλύτερα στο σημείο που τα νύχια σας έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας και οι κρέμες δημιουργούν ένα αποφρακτικό φράγμα, έτσι ώστε να μην διαφεύγει η υγρασία.

Κρατήστε τα χέρια σας στεγνά

Περιορίστε την έκθεσή τους στο νερό όποτε είναι δυνατόν. Αν πλένετε τα πιάτα με γυμνό χέρι προτιμήστε να φορέσετε γάντια για να αποφύγετε την υγρασία στα νύχια σας.

Κάντε μια θεραπεία νυχιών

Κάντε ένα διάλειμμα από το βερνίκι για μερικές εβδομάδες και κάντε μια θεραπεία ενίσχυσης νυχιών. Στο εμπόριο θα βρείτε θεραπείες με πρωτεΐνες που ενισχύουν τις αδύναμες άκρες.

Μην τρώτε τα πετσάκια σας

Αντισταθείτε στον πειρασμό να τα φάτε ή να τα κόψετε, καθώς τα πετσάκια είναι εκεί για να βοηθήσουν στην προστασία των νέων νυχιών που αναπτύσσονται από κάτω.

newsbeast.gr