28 Απριλίου, 2024

Πώς να διαβάζεις τους άλλους παρατηρώντας μόνο τις κινήσεις τους

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να σου προσφέρει ένα μυστικό πλεονέκτημα. Να αποκρυπτογραφεί πολλά για το άτομο που έχεις απέναντι σου. Είναι ένας τρόπος για να μάθεις να «διαβάζεις» τους άλλους ώστε να δημιουργήσεις πιο εύκολα σχέσεις.

Ωστόσο πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί η γλώσσα του σώματος μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί. Μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένες ενέργειες ή συνήθειες στάσης που συγκαλύπτουν αυτό που λένε. Αλλά παραμένοντας σε εγρήγορση και παρατηρητικότητα μπορεί να αποδικωποιήσεις μερικές συμπεριφορές.

Πώς να καταλάβεις τον χαρακτήρα των ανθρώπων:

1. Τρόπος ομιλίας

Οι θετικοί τρόποι επικοινωνίας περιλαμβάνουν την ομιλία με τον ίδιο τόνο και τον ίδιο ρυθμό ομιλίας που χρησιμοποιείς. Είναι επίσης ένα θετικό σημάδι όταν κάποιος μπορεί να μοιραστεί ένα γέλιο μαζί σου και να έχει πραγματικά έναν ειλικρινή και ελκυστικό ήχο στη φωνή του. Από την άλλη πλευρά, οι αρνητικοί τρόποι ομιλίας περιλαμβάνουν το να μιλούν πολύ πιο δυνατά, πιο απαλά, πιο γρήγορα ή πιο αργά από εσένα. Εάν η φωνή τους ακούγεται ασταθής ή τρέμει, μπορεί να μην εννοούν ακριβώς αυτό που σου λένε δυνατά.

2. Παρατήρησε τι φοράνε

Τα άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά κάνουν ό,τι μπορούν για να έχουν μια μακροχρόνια και θετική εντύπωση. Τα ρούχα τους θα είναι συνήθως προσεγμένα και τα μαλλιά τους θα είναι επίσης περιποιημένα. Κάποιος που δεν ενδιαφέρεται θα εμφανίζεται συχνά απεριποίητος επειδή δεν τον ενδιαφέρει η εντύπωση που θα αφήσει σε σένα. Το παλιό ρητό: «Ντυθείτε για επιτυχία», είναι ένας απλός τρόπος να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι κρίνουν τους άλλους από την εμφάνισή τους. Είτε είναι σωστό είτε λάθος, συμβαίνει.

3. Παρατήρησε εάν αλληλεπιδρούν μαζί σου με θετικό τρόπο

Όταν οι άνθρωποι σχετίζονται θετικά μαζί σου, μπορεί να εκφράσουν σήματα της γλώσσας του σώματος που το δείχνουν. Μπορεί να κοιτούν τα μάτια σου ενώ μιλάς, να γέρνουν προς το μέρος σου ή να σε αγγίζουν απαλά.

4. Παρατήρησε αν φαίνονται αδιάφοροι ή αποσπασμένοι

Τα αρνητικά σήματα περιλαμβάνουν ένα μακρινό βλέμμα όταν πρέπει να ακούνε, να σταυρώνουν τα χέρια τους, να ταράζονται συνεχώς ή να χτυπούν το πόδι τους, να καθαρίζουν το λαιμό τους ή να χασμουριούνται. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι δυσπιστίας, θυμού, απογοήτευσης, πλήξης ή έλλειψης αυτοπεποίθησης.

5. Εξασκήσου στην παρακολούθηση ανθρώπων

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις περισσότερα για τη γλώσσα του σώματος είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο παρατηρώντας τους ανθρώπους. Αν αποκτήσεις μεγαλύτερη επίγνωση του τρόπου με τον οποίο αντιδρούν οι άλλοι σε ορισμένες καταστάσεις, θα είσαι καλύτερα εξοπλισμένη για να επικοινωνείς αποτελεσματικά.

Πηγή: tanea.gr