29 Μαρτίου, 2024

Πολυτεχνείο – Σοβαρά επεισόδια στην Πάτρα: Βροχή από μολότοφ – Φωτιά σε πολυκατοικία

Μεγάλης εντάσεως τα επεισόδια ύστερα από τις πορείες για επέτειο του Πολυτεχνείου στην πόλη της Πάτρας.

Ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε αρκετές βόμβες μολότοφ στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας για αρκετή ώρα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με μια πολυκατοικία να πιάνει φωτιά στη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με το MEGA.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προσπάθειες των αστυνομικών για προσαγωγές των δραστών. 

Ένταση με μολότοφ και μικροεπεισόδια στην πορεία της Θεσσαλονίκης

 Επίθεση κατά αστυνομικών της Ασφάλειας πραγματοποίησε λίγη ώρα πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο ομάδα κουκουλοφόρων στη Θεσσαλονίκη.
Οι δράστες της επίθεσης αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών με πολιτικά και τους επιτέθηκαν επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Μία μηχανή δεν έπαιρνε μπρος και εγκαταλείφθηκε στο σημείο με αποτέλεσμα να πυρποληθεί από μαζική ρίψη βομβών μολότοφ.

Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς. Όχημα της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά που προκλήθηκε.

Η μοτοσικλέτα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Παράλληλα δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλε και στην πανεπιστημιούπολη προκειμένου να αποτρέψουν τις μικρές ομάδες να δημιουργήσουν περαιτέρω επεισόδια. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει εφτά προσαγωγές.

Η πορεία κατευθύνεται προς το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου όπου και θα ολοκληρωθεί.

Μολότοφ στην Κλαυθμώνος

Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, στο κέντρο της Αθήνας, περίπου 700 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ήταν μαζεμένα στην κάτω πλευρά της πλατείας Κλαυθμώνος. Μερικά άτομα βγήκαν από το παρκάκι και πέταξαν μια μολότοφ.

Συγκεκριμένα, δύο μολότοφ στην οδό Δραγατσανίου στην κάτω πλευρά της Πλατείας Κλαυθμώνος όπου ήταν σταθμευμένο όχημα της αστυνομίας, χωρίς να προκληθούν ωστόσο ζημιές ή τραυματισμοί. Από την πλευρά της η αστυνομία απάντησε με κρότου λάμψης.

Διαπληκτισμοί σημειώθηκαν και μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών που και αυτά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων περιορίστηκαν σε σπρωξίματα με τις ασπίδες και φωνές.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι πολύ ισχυρή, με ελικόπτερο της Αστυνομίας να πετάει πάνω από την πορεία «φωτίζοντας» τα πρόσωπα των διαδηλωτών.

madata.gr