8 Φεβρουαρίου, 2023

Πολύχρωμες γιορτές στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην Πλατεία Ελευθερίας – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» επιστρέφει γιορτινό στην Πλατεία Ελευθερίας από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 ως το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.
Ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.), δημιούργησαν και φέτος ένα πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο “χωριό” με στόχο να προσφέρουν ωραίες γιορτινές στιγμές και αληθινή ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους.
Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, σε όλη την πλατεία, μέχρι και τη Λ. Δικαιοσύνης, στη σκηνή και σε οικίσκους δράσεων, εναρμονισμένες με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ιδιαίτερη φροντίδα για το περιβάλλον. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η συναυλία του φημισμένου Συνόλου Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρα Αθηνών στις 19 Δεκεμβρίου, αλλά και γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Μάνος Παπαδάκης, η Βαγγελιώ Φασουλάκη κ.ά.
Η μόνιμη συνεργασία του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου με το Ι.Τ.Ε. προσφέρει επίσης στους μικρούς επισκέπτες παιχνίδια υψηλής τεχνολογίας και εκπαιδευτικής αξίας, σε δύο ξεχωριστούς οικίσκους, αλλά και ένα έλκηθρο για να «πετάξουν» πάνω από την πόλη και να γίνουν οι βοηθοί του Άι Βασίλη!
Για να συμμετάσχουν ή να παρουσιάσουν τις δικές τους δράσεις έχουν προσκληθεί σχολεία, τα Κ.Δ.Α.Π. της πόλης, παιδικές δομές, μουσεία, Ι.Ε.Κ, εκπαιδευτικοί φορείς, καλλιτεχνικές ομάδες και σχολές, κοινωνικοί φορείς, σωματεία, σύλλογοι, φωτογραφικές ομάδες κ.ά.
Οι εκδηλώσεις του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου θα μεταδίδονται ζωντανά, καθημερινά από το ψηφιακό ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου: radio-her.gr

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» εδώ:
https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/—091222.html