4 Μαΐου, 2024

Πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας & την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα

Καθώς η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού έρχεται στο προσκήνιο στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιστήμονες αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για την πανδημία για το επόμενο έτος.
Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, οι ειδικοί προέβλεπαν ότι οι χώρες θα αρχίσουν να βγαίνουν από την πανδημία το 2022, έπειτα από τις αναζωπυρώσεις που προκάλεσαν οι παραλλαγές Άλφα, Βήτα, Γάμμα και Δέλτα.

Αλλά η ταχεία εξάπλωση της υψηλής μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον, η οποία ανιχνεύθηκε στο τέλος του Νοεμβρίου, και η ενδεχομένως μεγαλύτερη ικανότητά της να επαναμολύνει τους ανθρώπους σε σχέση με τις προκατόχους της, υπονομεύουν αυτήν την ελπίδα.

Ήδη, πολλές χώρες επιστρέφουν στη λήψη μέτρων που είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, με την εικόνα στη χώρα μας να μην είναι πολύ διαφορετική καθώς ο αριθμός των θανάτων παραμένει πολύ υψηλός, ενώ η σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων δε θα κρατήσει πολύ, με την κατάσταση να αλλάζει μετά τις γιορτές.

Στο σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό η έκθεση», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βουλευτής ΝΔ.

«Αυτοί που την έγραψαν αν ήθελαν να την στείλουν στον πρωθυπουργό είχαν τον τρόπο. Δεν ξέρω αν οι πολίτες ενδιαφέρονται για μια έκθεση. Τους ενδιαφέρει η συνολική διαχείριση της πανδημίας».

Ο κ. Κυρανάκης σημείωσε ότι στα νοσοκομεία της Επικράτειας υπάρχει πρόβλημα λόγω «ανισοκατανομής νοσηλευτών».

«Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να μην καταλήγει ο κόσμος στα νοσοκομεία. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι ζήτημα είναι να μην καταλήξουν στο νοσοκομείο και ο τρόπος είναι το εμβόλιο».

Για προκλητικές δηλώσεις έκανε λόγο από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ.

«Ψεύδονται, ψάχνουν ποιος έλαβε τη μελέτη, είναι προκλητικό. Έχει καταντήσει ανέκδοτο αλλά δεν είναι ανέκδοτο ότι έχουμε εκατοντάδες θανάτους κάθε μέρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το θέμα.

 

megatv

madata.gr