17 Απριλίου, 2024

Πολίτες σε απόγνωση: Μου ήρθε λογαριασμός 1.953 ευρώ από 70. Σχέδιο στήριξης για το ρεύμα

Αν δεν παρέμβει η Ευρώπη, εμείς θα έρθουμε να παρέμβουμε στο να μειώσουμε σοβαρά τις επιπτώσεις των παράλογων τιμών για τα ελληνικά νοικοκυριά. Τα χρήματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεθούν, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η παρέμβαση που θα κάνουμε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση γενικότερα του πληθωρισμού

Για την ενεργειακή κρίση που μαίνεται, μίλησε, μεταξύ άλλων, στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Αναφερόμενος στο θέμα της ενεργειακής κρίσης, και πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει, ο ίδιος τόνισε ότι: «Σχεδιάζεται εντός της κυβέρνησης εναλλακτική. Το καλύτερο θα ήταν να παρέμβει η Ευρώπη για την ενεργειακή κρίση. Το πρόβλημα είναι κυρίως στις τιμές του φυσικού αερίου. Αυτό προκαλεί την έκρηξη στις τιμές του ηλεκτρικού. Υπάρχουν τεράστια κέρδη σε αυτή την αγορά».

Πολίτες σε απόγνωση: «Μου ήρθε λογαριασμός 1.953 ευρώ, ενώ πλήρωνα 70

Οι λογαριασμοί ρεύματος «καίνε» και τα νοικοκυριά αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν.
Η κ. Μαρία μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον «φουσκωμένο» λογαριασμό της ΔΕΗ.

«Μου ήρθε ο λογαριασμός 1.953 ευρώ και πλήρωνα, 70 ευρώ έως 150 ευρώ. Μου ήρθε τώρα στην εκκαθάριση, πήγα στην εταιρεία αλλά και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, καμία εξυπηρέτηση», ανέφερε αρχικά.

Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, παίρνω σύνταξη χηρείας 62 ευρώ, έχω ένα μικρό σπίτι με 2 δώμάτια. Δεν έχω air condition, μαγειρεύω ακόμα και στο τζάκι.Έκανα παράπονα, ήρθαν και το μέτρησαν αλλά μου είπαν «τα έχετε κάψει», συμπλήρωσε.

Η κ. Ειρήνη παρέθεσε, επίσης, το πρόβλημά της.

«Ο λογαριασμός μου ήρθε 1.773 ευρώ ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 1.286, 09 ευρώ. Μου ερχόταν γύρω στα 600 ευρώ όλον τον χειμώνα. Έχω άτομο με ειδικές ανάγκες στο σπίτι και κάποια πράγματα είναι απαραίτητα. Εϊμαστε σε πανικό οικογενειακώς», τόνισε αγανακτισμένη η κ. Ειρήνη.

Δέσμευση Μητσοτάκη για μεγαλύτερη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος
Για μεγαλύτερη στήριξη σε ότι αφορά στους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, δεσμεύτηκε σήμερα Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, υπάρξει δεν υπάρξει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή ένωση, ενώ φάνηκε σίγουρος σε ότι αφορά στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει διαθέσει 4 δισ. σε αυτή τη μάχη και εξήγησε «Ψηφίσαμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό προσθέτοντας 2 δισ. Θα έχουμε μεγαλύτερες εκπτώσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, υπερήλικες και ΑΜΕΑ θα λάβουν την επόμενη Τετάρτη 200 ευρώ για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα. Συνεχίζονται οι μέριμνες για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς».

Συνεχίζοντας επισήμανε πως «κανένα εθνικό ταμείο δεν μπορεί να αντισταθμίσει το κόστος συνεχιζόμενης κρίσης και πολέμου» και τόνισε: «Η χώρα μας πρωτοστατεί στη διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής. Στα εμβόλια αγοράσαμε όλοι μαζί σε καλύτερες τιμές. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με το φυσικό αέριο. Υπάρχουν και αδιάθετοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Ξέρω ότι το βάρος από τις αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι για πολλούς δυσβάσταχτο. Δεσμεύομαι ότι αν δεν υπάρξει μία ευρωπαϊκή λύση, η χώρα μας θα εκπονήσει μόνη της πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος».

 

madata.gr