27 Απριλίου, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όσο ο Πούτιν πιέζει το Κίεβο, πιέζεται και ο Ζελένσκι. Ο κλοιός κλείνει

Όσο πιέζει ο Πούτιν το Κίεβο και φέρνει δυνάμεις, αυτό σημαίνει ότι πιέζεται και ο Ζελένσκι. Ο Πούτιν απαιτεί να συμβιβαστεί, γι’ αυτό πιέζει, δημιουργεί αυτή την ασφυξία για να πιεστεί ακόμα περισσότερο ο Ζελένσκι, για να δεχτεί τους όρους του

Για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας μίλησε ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής.
«Βρισκόμαστε σε μία φάση που ο πόλεμος είναι έτοιμος να περάσει στο πιο επικίνδυνο και αιματηρό σημείο του, δηλαδή την επίθεση των Ρώσων στο Κίεβο. Ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω από το Κίεβο. Θα πάμε σε εκατόμβη νεκρών. Γίνονται πολλές προσπάθειες για να βαρεθεί διπλωματική λύση και να φύγουν οι άμαχοι», είπε στο MEGA ο Γιώργος Φίλης.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η Τουρκία θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος, καθώς εάν οι σχέσεις διαταραχθούν πλήρως τότε θα κληθεί να επιλέξει με ποια πλευρά θα πάει.

«Ο Πούτιν δεν έχει πάρει αυτό που θέλει από την Ουκρανία. Έχει βάλει πολλά πλέον στην εμφατική του νίκη στην Ουκρανία, την οποία κανείς δεν θα του την πάρει, εφόσον δεν υπάρχει ουσιαστική βοήθεια στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Εκείνο που ουσιαστικά θέλει να εξασφαλίσει η Ρωσία είναι το νότιο μέτωπο και να πέσει η Μαριούπολη στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.

«Οι Ρώσοι δεν θα πάνε σε ειρήνη εάν δεν έχουν το πάνω χέρι. Ο Πούτιν θα ζητήσει την παράδοση της Ουκρανίας και όποια Ουκρανία μείνει, να γίνει ένα κράτος – δορυφόρος», κατέληξε.

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και αν υπάρχει κάποια αχτίδα διπλωματικής λύσης μίλησε στην εκμπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης, αντιπτέραρχος ε.α.

«Αυτή η κρίση, οικονομική και ενεργειακή, θα κρατήσει. Από την άλλη, αν κρίνω από τις δηλώσεις Ζαχάροβα και Ζελένσκι, θεωρώ πως υπάρχει παράθυρο να καθίσουν να συμβιβαστούν και αυτό να είναι η αρχή μίας αποκλιμάκωσης», δήλωσε.

«Όσο πιέζει ο Πούτιν το Κίεβο και φέρνει δυνάμεις, αυτό σημαίνει ότι πιέζεται και ο Ζελένσκι. Ο Πούτιν απαιτεί να συμβιβαστεί, γι’ αυτό πιέζει, δημιουργεί αυτή την ασφυξία για να πιεστεί ακόμα περισσότερο ο Ζελένσκι, για να δεχτεί τους όρους του», είπε ο κ. Ιατρίδης και τόνισε πως εάν δεν βρεθεί καμία λύση υπάρχει πιθανότητα να ακολουθήσει εκατόμβη θυμάτων.

Το ζήτημα της ακρίβειας

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών, το ΦΠΑ στην εστίαση θα φτάσει στο 23% από το 13%, ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο ο πληθωρισμός θα φτάσει το 9%, το οποίο μεταφράζεται ως πίεση στις επιχειρήσεις.

«Με τα σημερινά δεδομένα τα πράγματα για την οικονομία το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ δύσκολα. Ο κόσμος πιέζεται πάρα πολύ και η κυβέρνηση δηλώνει στο άμεσο μέλλον ότι δεν μπορεί να πάρει μέτρα», είπε στο MEGA o κ. Χατζηθεοδοσίου.

madata.gr