29 Μαρτίου, 2024

Πολεμικό Ναυτικό: Νεκρή 19χρονη σε εκπαιδευτικό ταξίδι – Παρουσίασε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία

Συγκλονισμένοι είναι άπαντες στο Πολεμικό Ναυτικό από τον τραγικό θάνατο μιας 19χρονης δοκίμου.
Τραγικό θάνατο μιας πρωτοετούς Ναυτικής Δοκίμου κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Η νεαρή κοπέλα επέβαινε στο πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». Την Τρίτη διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολι της Ιταλίας, καθώς παρουσίασε πυρετό.

Η κλινική εικόνα της κοπέλας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε την Πέμπτη.

H 19χρονη μαζί με άλλους 158 σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, σε πλοίο με έπλεε προς την Ιταλία ενημέρωσε την Τρίτη ότι δεν ένιωθε καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA παρουσίασε πυρετό και σηψαιμία, ενώ σημειώνεται πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Η σορός της άτυχης 19χρονης θα μεταφερθεί με S-130 πίσω στην Ελλάδα.

Εμπύρετοι δύο ακόμα Δόκιμοι
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του in ακόμα δύο δόκιμοι έχουν εμφανίσει πυρετό, ωστόσο δεν φαίνεται να σχετίζονται τα συμπτώματα των δύο με το περιστατικό της κοπέλας.

Οι δύο δόκιμοι έχουν παρουσιάσει ήπια συμπτώματα με χαμηλό πυρετό και είναι αρνητικοί στον κοροναϊό.

Για προληπτικούς λόγους έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της ΝάπολΙ που βρισκόταν και η 19χρονη. Τα συμπτώματά τους παραπέμουν σε δηλητηρίαση ενώ έχουν ενημερωθεί και οι οικογένειές τους.

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν ότι έπειτα από τον τραγικό θάνατο της 19χρονης είναι πάρα πολύ προσεκτικοί ακριβώς, διότι δεν γνωρίζουν την αιτία θανάτου της φοιτήτριας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο της 19χρονης Θάλειας, της ναυτικής δοκίμου που πέθανε στη Νάπολη, ερευνούν οι αρχές

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που τα δύο πλοία -το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους- στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ. Ερευνάται λοιπόν αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου από τα πλοία εκείνες τις ημέρες, η άτυχη Θάλεια έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση.

madata.gr