1 Φεβρουαρίου, 2023

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τη σορό του βασιλιά Πελέ

Στο γήπεδο της Σάντος, όπου μεγαλούργησε ο Πελέ, βρίσκεται από το πρωί η σορός του, για να τεθεί σε 24ωρο λαϊκό προσκύνημα. Χιλιάδες Βραζιλιάνοι, από τα ξημερώματα, έχουν σχηματίσει ουρές για να αποχαιρετήσουν τον βασιλιά του ποδοσφαίρου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ενώ στο κοινοβούλιο της χώρας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την ορκωμοσία της κυβέρνησης του Λούλα Ντα Σίλβα.

Αρκετές εκατοντάδες Βραζιλιάνοι απέδωσαν ήδη τον τελευταίο φόρο τιμής στον Πελέ, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του σε ηλικία 82 ετών, περνώντας μπροστά από το φέρετρό του  που βρίσκεται στο κέντρο του γκαζόν του γηπέδου των μεγάλων κατορθωμάτων του «Βασιλιά» του ποδοσφαίρου, στη Σάντος. 

Οι πόρτες του γηπέδου Vila Belmiro, της Σάντος, άνοιξαν στις 15:00 ώρα Ελλάδας για το 24ωρο λαϊκό προσκύνημα στον  Πελέ. Όταν τους επέτρεψαν να μπουν, οι οπαδοί επευφημούσαν και άρχισαν να φωνάζουν «Πελέ, Πελέ, Πελέ!».

Δεκάδες στεφάνια, που στάλθηκαν από προσωπικότητες του ποδοσφαίρου όπως ο σταρ της Παρί ΣΖ, Νεϊμάρ ή ξένοι σύλλογοι όπως η Ρεάλ Μαδρίτης τοποθετήθηκαν γύρω από το φέρετρο, προστατευμένα κάτω από μια μεγάλη λευκή σκηνή.

Από τους πρώτους που τον αποχαιρέτησαν, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος ήρθε ειδικά στη Βραζιλία για να αποτίσει φόρο στον Πελέ.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της νοτιοαμερικανικής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου (Conmebol), Αλεχάντρο Ντομίνγκες, που βρισκόταν  στο πλευρό της συζύγου του Πελέ, Μάρσια Αόκι.

Τρία γιγάντια πανό τοποθετήθηκαν στις εξέδρες του σταδίου. Το ένα δείχνει τον Πελέ πλάτη φορώντας τη φανέλα «10», ενώ τα άλλα δύο έγραφαν «Ζήτω ο βασιλιάς» και «Πελέ 82 ετών».

 

madata.gr