27 Απριλίου, 2024

Πλειστηριασμοί: Δημοσιεύτηκε σε χρόνο ρεκόρ η απόφαση του Α.Π.

Οι ανώτατοι δικαστές δημοσίευσαν το σκεπτικό της απόφασής τους για τη διενέργεια πλειστηριασμών από τα funds, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και η εκτέλεσή της.
Ανοίγει πλέον και επισήμως ο δρόμος για τη διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων από τα funds, καθώς είκοσι μία ημέρες μετά τη συζήτηση της υπόθεσης αυτής που αφορά σε χιλιάδες δανειολήπτες οι ανώτατοι δικαστές δημοσίευσαν το πλήρες σκεπτικό της απόφασής τους. Γεγονός, που σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και η εκτέλεσή της από τα funds.

Πριν λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψης του Ανώτατου Δικαστηρίου δημοσιεύθηκε η υπ΄ αριθμ. 1/2023 απόφαση της, σε χρόνο -ρεκόρ για τα δεδομένα της ελληνικής δικαιοσύνης, με την οποία κατά πλειοψηφία (56-9) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συντάχθηκε με τις θέσεις των funds.

Συγκεκριμένα, αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Η Μαρίνα Κεντρώτη, καταγγέλλουσα μίλησε στην Κοινωνία Ώρα «MEGA» για την δική της περίπτωση με δάνειο: «Το σπίτι έχει πλειστηριαστεί από τον Νοέμβριο του 2021 και από τον Οκτώβριο μου ζητάνε να βγω. Προσπαθώ να αποφύγω την έξωση, έχουμε κάνει δικαστήριο που ζητάμε να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός και να κάνουμε ρύθμιση δόσεων για την οικογένεια μας. Πήραμε δάνειο το 2006 και μέχρι τοι 2016 πληρώναμε κανονικά. Από το 2017 και μετά δεν μπορούσαμε. Το σπίτι αυτό είναι η πρώτη μας κατοικία».

Η κυρία Κεντρώτη ανέφερε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με το fund για να προβούν σε ρύθμιση, αλλά δεν μπορούσε να βρει κανένα για να επικοινωνήσει, χαρακτηριστικά είπε «είναι άφαντα».

Η καταγγέλλουσα είχε πάρει στεγαστικό δάνειο ύψους 177 χιλιάδων ευρώ και είπε: «Το σπίτι μας το fund το έβγαλε τον πλειστηριασμό για 118 χιλιάδες ευρώ και το πήρε μία εταιρία με 118 χιλιάδες και ένα ευρώ. Και το fund και η εταιρία ανήκουν στην ίδια τράπεζα» και μιλώντας η Μαρίνα Κεντρώτη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ζήτησε οι δόσεις να γίνουν πιο βιώσιμες

madata.gr