19 Μαρτίου, 2024

Πλήρωνα δόση δανείου 1.088 ευρώ και πήγε στα 1.500 ευρώ. Σε απόγνωση οι δανειολήπτες

Φωτιά στα νοικοκυριά έχουν βάλει οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στα επιτόκια.

Ο κ. Βασίλης, μίλησε στο Κοινωνία Ώρα MEGA για την δόση του δανείου του, λέγοντας πως πλέον δεν είναι σε θέση να το αποπληρώνει μετά τις νέες αυξήσεις στα επιτόκια.

«Εγώ ξεκίνησα με μία σταθερή δόση στα 1088 ευρώ, σταθερό για 3 χρόνια και μετά έγινε κυμαινόμενο. Τώρα με την αύξηση που έγινε στα επιτόκια τον Δεκέμβριο, εκτοξεύθηκε σχεδόν στα 1.500 ευρώ, μιλάμε για αύξηση 30% μηνιαίως. Τώρα τον Μάρτιο δεν έχει περάσει ακόμα η αύξηση, περιμένω. Είναι μία δυσάρεστη έκπληξη. Πλέον δεν μπορώ ανταπεξέλθω, γιατί και η αρχική δόση ήταν μεγάλη, βέβαια την έβγαζα εις πέρας. Υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες κατά καιρούς, μέχρι τώρα μπορούσα να ανταπεξέλθω», είπε αρχικά.

«Επικοινώνησα μ την τράπεζα και μου έκαναν μία προσφορά τηλεφωνικά. Να μου αυξήσουν τη δόση για 7 χρόνια, με ένα επιτόκιο σταθερό για 3 χρόνια στα 1200 ευρώ και μετά να το επαναδιαπραγματευθούμε», συμπλήρωσε ο δανειολήπτης.

Η δικηγόρος Νανά Παπαδογεωργάκη, επεσήμανε πως ο κ. Βασίλης θα πρέπει να προσέξει κάποια σημεία της τηλεφωνικής προσφοράς.

«Πρέπει να προσέξετε γιατί είναι καινούρια σύμβαση, όταν μετατρέπεται σε σταθερό είναι καινούρια σύμβαση. Θα ξεκινάτε να πληρώνετε για αρκετά χρόνια τόκους και μετά θα αρχίσετε να πληρώνετε κεφάλαιο. Δεν θα ισχύει η παλιά σύμβαση. Θα ξεκινήσει με δόση που δεν ξέρω εάν θα είναι συμφέρουσα», υπογράμμισε.

«Έχω δώσει σχεδόν 100.000 ευρώ και είναι σαν να μην έχω δώσει τίποτα έως τώρα. Όταν αυξάνουν το δάνειο για 7 χρόνια επιπλέον είναι σαν να μην έχω πληρώσει τίποτα», τόνισε κλείνοντας.

madata.gr