29 Μαρτίου, 2024

Πληγή οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος – Υπέρογκα ποσά για ελάχιστα τετραγωνικά

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες των πολιτών σχετικά με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, οι οποίοι έρχονται με υπέρογκα ποσά τα οποία δεν μπορούν να εξοφληθούν.
Χθες έγινε η πρώτη δίκη για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος πολιτών οι οποίοι δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Αλεξόπουλος, δικηγόρος ΙΝΚΑ, τόνισε ότι σήμερα το μεσημέρι θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και να γίνουν επανασυνδέσεις ρεύματος όπου απαιτείται.

«Ο μεγάλος πάροχος επιδίωξε να πάρει αναβολή για το παράνομο της ρήτρας, όμως δικάσαμε το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων και του να μην κόβεται το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή που δεν πληρώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής».

Όπως είπε ο κ. Αλεξόπουλος, παρών στο δικαστήριο στο πλευρό των καταναλωτών, ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο οποίος εξήγησε ότι οι υπάλληλοι της επιχείρησης δεν μπορούν να εξηγήσουν οι ίδιοι στους καταναλωτές για τη ρήτρα.

«Αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο».

madata.gr