29 Μαρτίου, 2024

Πλεύρης: Δεν μπορεί να υπάρξει ποινή χημικού ευνουχισμού, ο κ. Βορίδης μίλησε για συναίνεση

Την πρόταση του Μάκη Βορίδη περί χημικού ευνουχισμού για τους παιδοβιαστές σχολίασε σήμερα, στην ΕΡΤ, ο Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι κάποια εγκλήματα όπως αυτό της υπόθεσης του Κολωνού, με θύμα τη 12χρονη, δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως δεν μπορεί να υπάρξει ποινή χημικού ευνουχισμού και εξήγησε ότι ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε για συναίνεση του δράστη.

«Ο Μάκης Βορίδης είναι έγκριτος συνάδελφος και στο Ποινικό Δίκαιο. Δεν μπορεί να υπάρξει ποινή χημικού ευνουχισμού. Πώς μπορεί να υπάρξει και σε αυτό αναφέρεται ο Μάκης Βορίδης… Σε κάποιον που έχει τιμωρηθεί με 20 χρόνια, να του πουν «αν θέλεις να βγεις νωρίτερα, οικειοθελώς δώσε τη συναίνεσή σου για κάτι τέτοιο», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε: «Η δική μου ξεκάθαρη θέση είναι: Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση. Είναι μια ξεκάθαρη θέση την οποία έχω υποστηρίξει διαχρονικά. Η υφ’ όρων απόλυση, που είναι ουσιαστικά μια δεύτερη ευκαιρία, έχει όρους και προϋποθέσεις. Πιστεύω ότι υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η δεύτερη ευκαιρία. Ο βιασμός παιδιών προφανώς είναι από τα αδικήματα που εγώ δεν πιστεύω ότι θα σωφρονιστεί ποτέ ένας τέτοιος άνθρωπος. Δεν με ενδιαφέρει να σωφρονιστεί, είναι ένα έγκλημα τόσο ειδεχθές που είναι αδιάφορο για την κοινωνία ο σωφρονισμός του. Το σημαντικό είναι η προστασία της κοινωνίας από αυτούς τους ανθρώπους. Ένας άνθρωπος στον Άγιο Παντελεήμονα είχε καταδικαστεί και το ξαναέκανε. Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας. Στη ζυγαριά το να μείνει μέσα και να μην του δοθεί άλλη ευκαιρία ή να προστατευτούν τα παιδιά γέρνει στο να προστατευτούν τα παιδιά». 

Το νέο νομοσχέδιο δεν επηρεάζει τη λειτουργία του ΕΣΥ
Ο υπουργός Υγείας μίλησε για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία, τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, αλλά και τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

«Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε πως «δεν θίγεται καθόλου ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ».

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι προχωράει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. «Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς, αλλά στον κάθε πολίτη» είπε και συνέχισε: «Δίνουμε χρήματα στην πρόληψη, δίνουμε κίνητρα για προσέλευση γιατρών».

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι στο έκτακτο περιστατικό δεν χρειάζεται ο προσωπικός γιατρός.

Όσο για το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «είναι επικίνδυνοι για το ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παρθεί η απόφαση για την επιστροφή τους στις θέσεις τους.

madata.gr