8 Μαΐου, 2024

Πήρε την νίκη με δήμιο τον Τζόλη

Σε ένα μονοδιάστατο ρόλο ο ΠΑΟΚ με δήμιο τον Τζόλη επικράτησε με 1-0 της Λάρισας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οι δυο ομάδες μπήκαν φορτσάτες στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα η Λάρισα σημείωσε την πρώτη τελική, με τον Φλίπ να επιχειρεί σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

Στο 2΄ ήρθε και η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Γιαννούλη να σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια είχαν τα ηνία της αναμέτρησης, αναπτυσσόμενοι κυρίως με τον Γιαννούλης και τον Μπίσεσβαρ.

Ο ”Δικέφαλος του Βορρά” άνοιξε το λογαριασμό των τερμάτων στο 16΄, με τον Μπίσεσβαρ να βρίσκει τον Τζόλη και εκείνος με ωραίο σουτ στην κίνηση να κάνει το 1-0.

Στην συνέχεια η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα πίεζε ψηλά θέλοντας να πετύχει κάποιο τέρμα, με Τζόλη και το Πέλκα να βγαίνουν συχνά στην πλάτη της άμυνας της Λάρισας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του παιχνίδιου.

Στο 62΄ ο Άκπομ έχασε ευκαιρία που δεν χάνεται, με τον Πέλκα να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Άγγλο επιθετικός και εκείνος σε κενή εστία να μην μπορεί να βρει την μπάλα για σημειώσει το 2-0.

Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλη μεγάλη ευκαιρία, με την ωραία κεφαλιά του Άκπομ να την αποκρούει ο Νάγκι.

Στο 85΄ ο ΠΑΟΚ είχε διπλή ευκαιρία, με τον Τζόλη να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή τον Νάγκι να αποκρούει και αμέσως ο Ελ Καντουρί επιχείρησε νέο σουτ με τον πορτιέρο των βυσσινή να αποσοβεί το γκολ.

Στο 93΄ η Λάρισα λίγο έλειψε να ισοφαρίσει την αναμέτρηση, με τον σουτ του Τρούγιτς μέσα από την μεγάλη περιοχή να το αποκρούει ο Ζίβκοβιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (89’ Κρέσπο), Γιαννούλης, Τζόλης (89’ Ζαμπά), Πέλκας (76΄Α.Ζιβκοβιτς), Άκπομ (79΄Σφιντέρσκι).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Φιλίπ (89’ Μαϊνδάνος), Μιχαήλ, Ζίζιτς, Μπέρτος (89’ Γρηγορόπουλος), Σετσέροβιτς, Σπαρβ, Τρούγιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (57’ Πλατέλλας), Τόρζε (82’ Πινακάς), Ντουρμισάι.