9 Μαΐου, 2024

Πήρε την νίκη και σκορ ασφαλείας

Ο Ολυμπιακός θα πάει για τον επαναληπτικό αγώνα στην Κύπρο με σκορ ασφαλείας, καθώς επικράτησε με 2-0 της Ομόνοια για την φάση των play off του Champions League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με το καλημέρα πολιόρκησε την περιοχή της Ομόνοιας.

Η Ομόνοια κρατούσε καλά την άμυνα της, με τους Ερυθρόλευκους να δυσκολεύονται να αναπτυχθούν.

Οι Κύπριοι προσπαθούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία του Σα.

Ο Ολυμπιακούς είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 36΄, με τον Βαλμπουενά να κάνει μια πολύ καλή σέντρα και τον Χασάν να παίρνει την κεφαλιά και να την στέλνει λίγο πάνω από την εστία του Φαμπιάνο.

Με την αρχή της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 51΄, η Ομόνοια είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, με τον Ντουρίς να σουτάρει μέσα στην μεγάλη περιοχή και να στέλνει μπάλα άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στο 67΄, με τον Ραφίνια να κάνει την σέντρα και τον Ελ Αραμπί να ευστοχεί με κεφαλιά από ευνοική θέση.

Στο 69΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Λέσκιας, ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 1-0.

Στο 80΄ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0, με τον Βαλμπουενά πραγματοποιεί σέντρα για τον Ελ Αραμπί, εκείνος έπιασε την κεφαλιά με τον Φαμπιάνο να κάνει απίστευτή απόκρουση.

Με την συμπλήρωση των 90 λεπτών οι Πειραιώτες έχασαν και άλλη μεγάλη ευκαιρία, με τον Βαλμπουενά να εκτελεί απευθείας το φάουλ και τον Φαμπιανό να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 90+2 ο Ελ Αραμπί έκανε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, πετυχαίνοντας το γκολ και έτσι διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης (59΄Ελ Αραμπί), Μασούρας (59΄Ραντζέλοβιτς), Χασάν (76΄Εμβιλά)

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ (87΄ Λοΐζος)  , Τιάγκο, Παπουλής (81΄ Ασάντε), Σενέ (46΄ Ντουρίς)