15 Ιουλίου, 2024

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις μπεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μετά από ένα κουραστικό ταξίδι, πολλοί ταξιδιώτες συχνά θέλουν να χαλαρώσουν. Ωστόσο, ειδικοί στα ταξίδια, συμβουλεύουν να μην προβούν στην ενστικτώδη πράξη να πέσουν στο κρεβάτι και να ανοίξουν την τηλεόραση αλλά συνιστούν να προβούν σε ένα ζωτικής σημασίας βήμα: τη διενέργεια ελέγχου για κοριούς.

Οι κοριοί έλκονται από τη ζεστασιά, το αίμα και το διοξείδιο του άνθρακα, τα οποία παρέχονται άφθονα από τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ύπνου

Η Caroline Bologna, ανώτερη συντάκτρια της HuffPost, μοιράστηκε τις απόψεις της σχετικά με το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια του podcast «Am I Doing It Wrong?», με συμπαρουσιαστές τους Raj Punjabi και Noah Michelson. Η Bologna, επικαλούμενη προσωπικές εμπειρίες φίλων που αντιμετώπισαν κοριούς σε ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, τόνισε ότι τα έντομα αυτά δεν πτοούνται από την καθαριότητα ή την ποιότητα του ξενοδοχείου. «Δεν έχει σημασία πόσο ωραίο είναι το ξενοδοχείο, δεν τους ελκύει η βρωμιά», δήλωσε.

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) εξηγεί ότι οι κοριοί έλκονται από τη ζεστασιά, το αίμα και το διοξείδιο του άνθρακα, τα οποία παρέχονται άφθονα από τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι κοριοί έχουν την ικανότητα να ταξιδεύουν απαρατήρητοι, παραμένοντας σε ρούχα και αποσκευές, καθιστώντας τα δωμάτια ξενοδοχείων πρωταρχικούς στόχους για μολύνσεις. Το ζήτημα αυτό έχει κερδίσει τη διεθνή προσοχή, με περιπτώσεις όπως η διακοπή της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού λόγω μιας επιδημίας κοριών, την οποία Γάλλοι αξιωματούχοι περιέγραψαν ως «εκτεταμένο» πρόβλημα σε δημόσιους χώρους.

Για να αποφύγουν να πέσουν θύματα αυτών των ανεπιθύμητων επισκεπτών, οι ταξιδιώτες συνιστάται να κάνουν έναν σύντομο αλλά ενδελεχή έλεγχο των πιθανών σημείων που κρύβονται οι κοριοί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Αυτή η απλή προφύλαξη, που διαρκεί μόλις τριάντα δευτερόλεπτα, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο να συναντήσουν κοριούς και να εξασφαλίσει μια πιο άνετη και χωρίς άγχος διαμονή.

in.gr